• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada sabah işe giden genç kadına dehşeti yaşattı!
14 Aralık 2017 Perşembe 15:22

Konya'da sabah işe giden genç kadına dehşeti yaşattı!

Konya’da özel güvenlik görevlisi 25 yaşındaki R. K.’nin yüzüne kimyasal madde atıp yaralayan saldırgan eski erkek arkadaşı 41 yaşındaki F. K. olduğu ortaya çıktı.

Olay, geçen pazartesi günü saat 07.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde meydana geldi. R. K., kaldığı kız öğrenci yurdundan çıkıp, özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı iş yerine doğru yola çıktı. Yurttan biraz uzaklaştıktan sonra arkasından gelen  kapüşonlu ve yüzü atkılı bir kişi, elindeki plastik bardakta bulunan sıvıyı R. K.’nin yüzüne fırlattı.

Saldırgan olay yerinden kaçarken, yüzü ve gözlerinde yanma oluşan R. K., ambulansla Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan R. K.’nin yüzünde ve iki gözünde hafif derecede yanıklar oluştuğu tespit edildi. Sol gözünde görme kaybı riski bulunan R. K.’nin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

’SOKAĞA ÇIKAMAYACAK MIYIZ?’

Mersin’in Mut ilçesinde oturan ailesine ve Tekirdağ’da üniversitede okuyan kız kardeşine aldığı asgari ücretle yardım etmeye çalıştığını belirten R. K., saldırıya tepki göstererek, ”Kadın olarak sokağa çıkamayacak mıyız” dedi. Kendisine saldıranın ayağının aksadığını ve tanımadığını belirten R. K., polise verdiği ifadesinde, "Kim olduğunu bilmiyorum. Yüzü atkıyla kapalıydı. Gözleri zor görünüyordu. Karşı kaldırımdan, benim bulunduğum kaldırıma geçip, arkamdan gelip, elindeki bardakta bulunan sıvıyı yüzüme attı. Sonrasını hatırlamıyorum. Kimin yaptığını bilmiyorum" diye konuştu.

POLİS, BÖLGENİN KROKİSİNİ ÇİZİP İZ SÜRDÜ

Konya Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından özel bir ekip kurdu. Saldırının gerçekleştiği sokakta güvenlik kamerası olmaması nedeniyle bölgenin krokisini çizen polis, saldırganın kaçabileceği güzergahlardaki sokakları tek tek inceleme altına aldı. Bölgedeki ev ve iş yerlerindeki kişilerle tek tek görüşen polis, çevredeki 40 güvenlik kamerasının kayıtlarını da saniye saniye izledi. Görüntülerden birinde bir kişinin elinde bardakla aksayarak yürüdüğü, bir başka görüntüde ise aynı kişinin elinde bardak olmadan hızlıca koşarak kaçtığı belirlendi. Kaçan kişinin eşgali üzerinde yoğunlaşan polis, tekrar mahalle sakinleriyle bire bir görüştü. Görüşmelerde, eşgale uyan kişinin aynı mahallede birkaç sokak ileride oturan ve inşaatlarda boyacılık yapan F. K. olduğu saptandı.

KIYAFETLERİNİ YAKMIŞ

Cinayet Büro ekipleri, dün akşam saatlerinde düzenledikleri operasyonla F. K.’yi evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada şüphelinin olay günü giydiği kıyafetlere rastlanmadı. İlk ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen şüphelinin daha sonra suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Şüpheli, olay günü giydiği kıyafetleri ise merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi’ndeki bir çöplükte yaktığını söyledi.

Emniyete götürülen F. K. sorguda, R. K.’nin eski sevgilisi olduğunu ve kıskançlık krizi sonucu saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. F. K., ”R. K. ile bir süredir birlikteydik. Yaklaşık 1 ay önce beni terk etti. Ben de R.’nin her adımını takip ettim. Dükkanlarda filan erkeklerle konuşurken kıskanıyordum. Başkasıyla nasıl konuşur diye ona zarar vermek istedim” dedi.

TUZ RUHU ATMIŞ

R. K.’nin yüzüne döktüğü sıvının tuz ruhu (Hidroklorik asit) olduğunu belirten F. K., ”Bardağa koyduğum tuz ruhuyla yurda yakın bir noktada yarım saat bekledim. Güvenlik kameralarında tanınmamak için topal numarası yaptım. Yüzümü de atkıyla sardım. O kaldırımdayken ben de karşı kaldırımdan gelip, tuz ruhunu yüzüne attım" diye konuştu.

HASTANEDE ZİYARET ETMİŞ

İfade verirken ağlayan F. K.’nin, olaydan sonra R. K.’yi hastanede iki kez ziyaret ettiği ve doktorlardan da sağlık durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi. R. K. ise polise, saldırgan F. K., bir süre birlikte olduklarını ancak ayrıldıklarını söyledi. Şüpheli F. K., polisteki sorgusunun ardından ’Kasten yaralama’ suçundan adliyeye sevk edildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA