• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada organize hayvancılık çalışmaları sürüyor
31 Ocak 2015 Cumartesi 15:03

Konya'da organize hayvancılık çalışmaları sürüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde organize hayvancılık ile ilgili çalışmalar devam ederken, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) iş birliği ile ilçedeki çalışmalara yön verecek bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, MEVKA Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında kabul edilen proje Seydişehir Belediye Düğün Salonu’nda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Proje Koordinatörü İ.Kürşat Göçergi ve ekibi, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar, kurum müdürleri ve AYC Danışmanlık yetkilileri katılımları ile yapıldı.


Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, birçok alanda Seydişehir için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Seydişehir’de yapılması planlanan Organize Hayvancılık çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı’nın destek verdiğini belirten Başkan Tutal, düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tespiti noktasında kaydedilen aşamalar üzerinde bilgi verilerek istişare yapıldığını belirtti. Özellikle kırsal alanlar üzerinde çalışmalara ağırlık verildiğini belirten Başkan Mehmet Tutal, ilgi tüm kuruluşlar ile fikir alış verişi yapıldığını söyledi.


Toplantıda katılımcılar ile Seydişehir’in bilindik diğer şehirlere benzeyen yönleri ve belirgin özellikleri ve ilçeye ait simgeleri; ilçenin temel sorunları, kentsel dönüşüm ve gelişim politikaları üzerine tespitler ve teklifler değerlendirildi.


Seydişehir Belediyesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarında MEVKA desteği ile yürütülen ve Seydişehir’in pilot çalışma noktasında yürütülen çalışmalarda katılımcılarla beyin fırtınası yapılırken aynı zamanda Seydişehir üzerindeki değerler üzerinde de paylaşımlarda bulunuldu.


Seydişehir’in hayvancılık alanında, özellikle de süt hayvancılığında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Mehmet Tutal, Seydişehir’de hayvancılık alanında alt yapı noktasında başarılı olduğunu ve bu proje ile Seydişehir’de organize hayvancılık bölgeleri, tarıma dayalı sanayi bölgeleri oluşturmak amacıyla teknik destek ve eğitimlerin verileceğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA