• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada okullarda karne heyecanı
18 Haziran 2010 Cuma 16:00

Konya'da okullarda karne heyecanı

2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın tamamlanmasıyla Konya merkez ve ilçelerinde okuyan 430 bin okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrencisi karne alarak yaz tatiline girdi
Eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Selçuklu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bir program düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, merkez ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldiklerini belirterek, "Karneler kimilerine mutluluk, kimilerine hüzün veriyor. Ama bir zamanlar çocuğumuzun notlarını görmek için karne günlerini beklemek zorunda kalırken, bugün e-okul gibi elektronik ortamlarda hazırlanan programlar sayesinde veli çocuğunun notunu hemen öğrenebiliyor. Hatta öğrenci bir derse girmediği an veli bunu internet üzerinden öğrenebiliyor. Öğrenci merkezli olarak planlanan bu tür projeler sayesinde veli, öğrenci, öğretmen ve idareciler arasındaki bağ sürekli sıcak tutulmuş oluyor. Bugün 30 bini okul öncesi, 300 bini ilköğretim ve 100 bini de orta öğretim olmak üzere 430 bin öğrencimiz karnesini alacak ve 3 ay sürecek tatile çıkacak. Bu tatili hem dinlenme, hem de kendinizi geliştirme adına faaliyetlerde bulunarak geçirmenizi tavsiye ediyorum" dedi.
Programda bazı öğrenciler günün anlam ve önemi dair şiirler okurken, Selçuklu Görme Engelliler Okulu öğrencisi Şahin Koptagel'in, okuduğu Bayrak şiiri seyircilerden büyük alkış aldı. Şiirlerin ardından okulda dereceye giren öğrencilere karneleri ve bazı hediyeler verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA