• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Okullar Hayat Olsun Projesi
04 Ekim 2012 Perşembe 15:31

Konya'da ''Okullar Hayat Olsun'' Projesi

Konya'da ''Okullar Hayat Olsun'' Projesi kapsamında 300'e yakın okul ve halk eğitim merkezinde 30 bin kursiyerin eğitim aldığı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, bir otelde proje ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, projeyi pilot şehir olarak Konya'da başlatma fırsatını bulduklarını söyledi. 
Çok amaçlı olan projenin merkezi ve yerel yönetimlerin kaynak ve imkanlarının, işbirliği içinde halkın hizmetine sunulmasını hedeflediğini aktaran Ersöz, ''Türkiye'de 42 bin tane okulumuz var. Bu 42 bin okul demek; 42 bin tane mesleki, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetin yapılabileceği bir alan demek. Okullarımızın kapalı kalması, aslında ülkemizde bir kaynak israfına yol açmaktadır'' dedi. 
Ersöz, amaçlarının temelde okulları, yerel yönetimlerle birlikte toplumun hizmetine sunmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''Bu proje, hem insanımıza yatırım yapmak, hem ülkemizin eğitim kalitesini iyileştirmek, okullarımızın fiziki kalitesini iyileştirmek, hem okulumuza, hem topluma hem de ülkemize hizmet edecek bir proje olarak ortaya çıkıyor. Halkımızın eğitim düzeyini yükseltmek zorundayız. Çünkü 2023 hedeflerine ulaşmak zorundayız. Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaksa, dünyanın en kalkınmış 10 ekonomisinin içine girecekse, ülkemizin eğitim düzeyini yükseltmek zorundayız. Okulla toplumun ilişkisinin artması beraberinde şunu getiriyor; aslında çocuklarımızın da daha iyi eğitim almasını sağlıyor. Yani biz bu projeyle koordinasyon içinde, işbirliği içinde kamu kurumlarını, merkezi ve yerel kurumları bir arada çalıştırırken, aslında örgün eğitimdeki çocuklarımıza da yatırım yapmış olacağız. Toplumsal ilişkileri artıracağız, komşuluk ilişkilerini geliştirmeye vesile olacağız.'' 
-30 bin kursiyer eğitim aldı- 
 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise kent merkezinde 280'e yakın okul ve 20 halk eğitim merkezi olduğunu dile getirerek, bu projeyle okulların çehresinin değiştiğini dile getirdi. 
l Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük de proje ile okul binalarının, salonların ve bahçelerin boş durduğu zamanlarda, mahallenin ve çevrenin hizmetine verilmiş olduğunu kaydetti. 
Eğitim öğretimin hayat boyu devam edeceğini anlatan Büyük, ''Bunun temelini en güzel şekilde oluşturup, en güzel örnekleriyle ortaya koymuş olduk. Bu örneklik 81 ilde de hayat bulacak. Yaz tatilinde 300'e yakın eğitim merkezinde 30 bine yakın kursiyer okullarımıza geldi, eğitim öğretim aldı. Tüm okullarımız, sadece öğrencilerimizin eğitildiği zamanla değil; cumartesi, pazar, akşam sürekli, gün boyu, hayat boyu eğitime devam edecek'' diye konuştu.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA