• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Öğretmenler Günü kutlamaları
24 Kasım 2012 Cumartesi 14:42

Konya'da Öğretmenler Günü kutlamaları

24 Kasın Öğretmenler Günü, Konyada çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 24 Kasın Öğretmenler Günü, Konya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Anıt Alanı'nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt Alanı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri ve davetliler Konya Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen programa geçti. Buradaki programa Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aday ve emekli öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, öğretmenliğin dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden biri olduğunu söyleyerek, “Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptirler. Biz öğretmenler sevgi elçileriyiz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış ve demokratlığın simgesiyiz. Büyük Atatürk, 'Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi geleceğin kurcusudur' diyerek öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerin önemini vurgulamaktadır. Gelecek gençlerindir, gençler de öğretmenlerin eseridir” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak öğrencilere kendi bilgisini aktarabilen öğretmenlere çok daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkmenoğlu, “Yeni neslin de geçmiş öğretmenleri takip edeceklerine inanıyorum. Öğretmenliği sadece bir meslek olarak, geçim kapısı olarak görmek doğru değil diye düşünüyorum. İlk önce mesleği sevmemiz gerekiyor. Sizin esas sermayeniz çocuklar, insan. Dolayısıyla bu işi sadece kazanç kapısı olarak görmek doğru değil diye düşünüyorum. Sizlerin de eğitim hayatı çocuklarla birlikte devam ediyor. İnşallah Türkiye’nin çok daha güzel yarınlara uyanacağını umut ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından adaylığı sona eren öğretmenler, Türk Bayrağı'na el basarak öğretmenlik yemini etti. Ardından emekli olan öğretmenlere protokol üyeleri tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Kutlamalar Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla son buldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA