• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada öğretmenler günü coşkusu
24 Kasım 2014 Pazartesi 13:10

Konya'da öğretmenler günü coşkusu

Konya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Konya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Anıt Alanı'nda gerçekleştirildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt Alanı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri ve davetliler Konya Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen programa geçti. Buradaki programa Konya Valisi Muammer Erol, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Aday ve emekli öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğretmenliğin dünyanın en kutsal ve en kadim mesleklerinden biri olduğunu belirterek, “Dünyanın en kadim ve en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde önemli role sahip olmuştur. Bu nedenle öğretmenler yeni nesillerin inşasında ve milletlerin ileri hedeflere yürümesinde en önemli ve en zor görevi üstlenmişlerdir. Mesleki donanımı tam aldığı sorumluluğun gereğini yerine getiren öğretmenler, öğrenciyi bahçıvanın gül yetiştirdiği gibi taçlandırıncaya kadar her gün yeni bir adım yeni bir kazanımla donatmaktadır” dedi. 
Konuşmaların ardından adaylığı sona eren öğretmenler, öğretmenlik yemini etti. Kutlamalar Meram Konya Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ile son buldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA