• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Necip Fazıl sergisine büyük ilgi
23 Mayıs 2013 Perşembe 16:58

Konya'da 'Necip Fazıl' sergisine büyük ilgi

Konyada 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Vefatının 30. yılında Necip Fazıl Kısaküreki Anma Etkinlikleri kapsamında açılan Necip Fazılla Bir Asır sergisi öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Konya’da 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Vefatının 30. yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Etkinlikleri kapsamında açılan “Necip Fazıl’la Bir Asır” sergisi öğrencilerden büyük ilgi görüyor.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen vefatının 30. yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Etkinleri kapsamında 20 Mayıs’ta açılışı yapılan “Necip Fazıl’la Bir Asır” sergisi büyük ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda Mevlana Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergi, Necip Fazıl’ın hayatı, eserleri ve insanların üzerlerindeki etkilerine dair sesli, görüntülü, basılı malzemeler ve şiirlerden oluşan Osmanlı Türkçesi harfleriyle yazılmış hat levhalarıyla, kullandığı eşyaların birlikte değerlendirildiği teknikle hazırlandı.

“SİGARA NECİP FAZIL’I YANLIŞ TANITMIŞ GİBİ OLDU”
Sergiyi gezdikten sonra öğrencilerle birlikte Necip Fazıl Kısakürek’in belgeselini izleyen Edebiyat Öğretmeni Hasan Kayataş, organizasyonun doyurucu olduğunu ifade ederek, “Hoşumuza gitti. Öğrencilerimizin izlenimleri bize olumlu dönüyor. Fakat bir eleştiri geldi öğrencilerimizden. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sigara konusunda eleştirisi vardı. Ama buradaki Necip Fazıl’da sigara vurgusu var. Öğrencilerimiz onu biraz eleştirdi. Bir de Necip Fazıl’ı oynayan arkadaşı beğendiler ama yine de Necip Fazıl değildi dediler” şeklinde konuştu.
Necip Fazıl Kısakürek’in ne kadar büyük bir şair olduğunu gösterdiklerini belirten lise öğrencisi Bilal Ateş ise, “Okulumuzda zaten dağıtılan Necip Fazıl’ın kitapları bize Necip Fazıl’ın nasıl biri olduğunu öğretti. Gerçekten de hakikati korkmadan bizlere anlatmış. Öğrencilere de şiir yazmayı teşvik ediyor. Ancak hocamızın da söylediği gibi sigara olmamış. Necip Fazıl’ı birazcık da olsa yanlış tanıtmış gibi oldu. Ama genel itibariyle iyiydi” dedi.

"KONYA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA YAPTI"
Sergiyi gezen eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de, Necip Fazıl Kısakürek’in çok yönlü ortaya konduğunu kaydederek, “Bir de hedef kitlesi bakımından bu sadece Necip Fazıl’ı sevenler ondan geçmişte etkilenmiş olan insanların büyük bir bağlılıkla sevgiyle Necip Fazıl’ı anma programı değil. Onu da karşılayan yönler var ama esas amacı bu anma etkinliklerini üniversite öğrencilerini hatta daha önceki okul döneminde olanları Necip Fazıl’la buluşturma ve tanıştırmayı hedefliyoruz. Çok sayıda öğrenci bu okuma kampanyasına katılıyor. Çok sayıda basılmış kitap öğrencilere dağıtılıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin çok önemli bir şairi ve düşünce adamını genç nesle öğrencilerimize tanıtmayı hedefliyoruz. İşte bu faaliyetlerden bir tanesi de ‘Hat Sanatıyla Necip Fazıl’ın Şiirleri’ bunun yanında Büyük Doğu kapakları ve basında yer alan ve onun mücadelesiyle ilgili hususlarda bu sergide ortaya konuyor. Bu hat sergisi aslında Türk İslam Sanatları’ndan bir tanesi Necip Fazıl’ın şiirleriyle buluşuyor. Bu güzelliğe bir güzellik daha katılıyor burada" diye konuştu.
Lise, ortaokul ve ilkokul çağındaki öğrencilerinin öğretmenlerinin nezaretinde sergiyi gezdiklerini aktaran Güçlü, "Başka şehirlerden gelen insanların olduğuna şahit oldum. Ve burada adeta geçmişte Türkiye’nin üzerinde çok etkisi olmuş bir büyük yazarın ve düşünce adamının genç nesil tarafından tanınması ve anlaşılması konusunda emekler ve gayretler var. Konya çok önemli bir çalışma yaptı. Ve hiçbir şehrin gerçekleştirmeyi göze alamadığı faaliyeti bir hafta boyunca yerine getirmeyi kabul etti” ifadelerini kullandı.
26 Mayıs’a kadar ziyaretçilerine açık olan sergide, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirleri, kitapları, gazete haberleri, karikatürleri, fotoğrafları, özel eşyaları, mücadelesinin simgesi Büyük Doğu ve hattatların kaleminden çıkan eserleri ile Necip Fazıl'ın hayatı, eserleri, sanat anlayışı ve mücadelesinin sunulduğu 'Necip Fazıl'la Bir Arada' isimli video projeksiyon sunumu yer alıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA