• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada müthiş bir hazine: Aladağ
13 Nisan 2012 Cuma 01:41

Konya'da müthiş bir hazine: Aladağ

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Bir Hayalim Var Derneği Başkanı Kadir Dikici, amatör kayak sporcuları ve Derbent ilçe halkının katılımıyla Aladağ kayak merkezi basın mensuplarına tanıtıldı.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent ilçesinin turizm açısından çok faydalı olacak alt yapıya sahip olduğunu dile getirdi.
 
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Bir Hayalim Var Derneği Başkanı Kadir Dikici, Dr. Alişan Taşpınar, amatör kayak sporcuları ve Derbent ilçe halkının katılımıyla Aladağ kayak merkezi basın mensuplarına tanıtıldı.
'Bursa'nın Uludağ'ı Konya'nın Aladağ'ı' sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Başkan Acar, Derbent ilçesinin şirin, kendi yağıyla kavrulan belediye hizmetleriyle kabuğunu kırmaya çalışan bir ilçe olduğunu ancak kayak merkezi Aladağ ile dikkatleri üzerine çekecek bir ilçe konumuna geleceğini ifade etti.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar: "Aladağ’ın zirvesi 2385 metre yüksekliğe sahip olup Konya’nın saklı hazinesidir. Hem Apo Barajı’nı hem Beyşehir Gölüne su veren bir yer. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları zamanında Aladağ’da incelemelerde bulundu. Kendisi de projeyi olumlu karşıladı. Doğal ortamların Konya’ya kazandırıldığında çok faydalı olacağını söyledi. Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Baykan’ın kendilerine Aladağ’ın kış sporları için uygun mekân olduğunu ve gereken desteği vereceklerini söyledi.  Gençlik Spor İl Müdürlüğü ekibinden gelen ekip alanın fiziki yapısını parkur alanlarını, teleferiği inceledi. Bu ay içerisinde tekrar son bir inceleme olacak. Devamında bölgenin alt yapı çalışmaları, parkur çalışmaları Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacak. İl Özel İdaresi de bölgeyi yatırım programı çerçevesinde otel yapacak. Şu anda Aladağ Konya’nın merkezine aday olacak bir konumda. Aladağ İç Anadolu Bölgesi’ne kış sporları konusunda hizmet verecek. Aksaray, Niğde, Karaman illerinden kayak meraklılarımızı bölgemize bekliyoruz. Konyamızın önemli bir projesi olacak. Tanıtım programları çerçevesinde bölgeye oteller kazandırarak gizli kalmış cenneti ortaya çıkarmaya çalışacağız. Buradaki güzelliği herkesle paylaşmak ve bölgenin kalkınmasında gelişmesinde önemli bir yol kat etmek hedeflerimiz arasında. Derbent çok fakir bir bölge olmasına rağmen Aladağ’ın Derbent’e sunulan bir nimet olması sebebiyle Konyalılar için kış sporuna en uygun yerin yer olduğu kanaatindeyim. Sadece kış mevsiminde değil yaz mevsiminde de vatandaşlarımız buraya gelerek dağ havasını teneffüs edebilecekler. Futbol kulüpleri burada antrenmanlarını yapacak.  Daha hızlı bir gelişme için büyük yatırımcıları Derbent’e bekliyoruz" dedi.
Aladağ’da 4 ay kayak yapılacak kar kalınlığının olduğunu ve kar sıkıntısı çekmediklerini dile getiren Acar, Türkiye’ye ilk karın yağdığı zaman Aladağ’a da karın yağdığını ifade etti. Derbent’te ayrıca Dereağzı, Çiftliközü, Alişar adında 3 tane ve bir tane de yapım aşamasında olan göletlerin olduğunu açıklayan Acar bölgenin meyve tarımına çok elverişli olduğunu, organik çilek ve kirazların yetiştiğinin de altını çizdi.
Konuşmaların ardından Amatör Sporcu Hakan Kaynaroğlu ve ilçe halkının çocukları kar üzerinde izleyenlere keyifli bir kayak şöleni sundular.
 
 
HABERKONYA / RAMAZAN DÜŞÜNCELİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA