• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada mühimmat bulundu!
08 Nisan 2011 Cuma 13:59

Konya'da mühimmat bulundu!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, yıkılmak üzere kepçe vurulan eski bir binadan çok sayıda dinamit lokumu ve mühimmat çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Hacıarmağan Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde Kaymakamlık lojmanının hemen karşısındaki eski bir bina yenisinin yapılması için iş makineleri ile yıkılmak istenirken bodrum katından 50'ye yakın dinamit lokumu ile çok sayıda mühimmat çıktı.
Binayı 8 gün önce yıkmak üzere teslim alan yüklenici firmaya ait bir kepçe cadde üzerindeki yapıyı yıkmak isterken, görevliler tarafından evin bodrum katında yüklük kısmının hemen altında naylon torbalar içerisinde çok sayıda mühimmat ile dinamit lokumları buldu. Görevliler durumu hemen polise haber verdi.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ve polis ekipleri, güvenlik önlemi alıp, binada inceleme yaparken uzun yıllar öncesine ait olduğu sanılan 50'ye yakın dinamit lokumu ile uzun mesafe atım tekniğine sahip eski bir silaha ait olduğu belirlenen 150'ye yakın mühimmattan 80'inin mermi geri kalanların boş kovan olduğu öğrenildi.
Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla da binaya gelerek Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata'dan bilgi aldı. Kepçe vurulan binanın yıkılma tehlikesi ve dinamit lokumlarının patlama ihtimaline karşı çevresine şerit çekilirken, bölgeye kimse yaklaştırılmıyor.

Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Özgür Yalçın da olay yerinde incelemede bulunurken, mühimmatlar polis ekip otosuna alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Dinamit lokumları için ise Konya'dan bomba imha uzmanının gelmesi bekleniyor.

Dinamit lokumları ve mühimmatın 30 yıl öncesine ait olduğu tahmin ediliyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA