• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’da Mehmet Akif Ersoy anıldı
11 Mart 2016 Cuma 13:03

Konya’da Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı’nın T.B.M.M tarafından milli marşımız olarak kabul edilişinin 95. Yılı ve Mehmet Akif ERSOY’u anma programı, 11 Mart 2016 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleşti.

Karatay Sadrettin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programda, günün anlam ve önemine dair konuşmayı Okul Müdür Yardımcısı Haydar ŞAHİN yaptı. İstiklal Marşı’nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek gerektiğine değinen ŞAHİN, Türk Milletinin o dönemde “en karanlık” günlerini yaşadığını ve bu süreçte Mehmet Akif’in “Korkma!” sözüyle millete cesaret verdiğine vurgu yaptı.

Programda aynı okulun öğrencilerinden Meryem TEKTAŞ Arif Nihat’ın “Bayrak” şiirini okurken, Hasan Basri KÖSE de “İstiklal Marşı’nın Yazılış Hikayesi”ni okudu.

Program, öğrenciler tarafından oratoryo gösterisinin yapılması ve “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilerin milli marşı okumaları ve protokol mensuplarınca ödüllendirilmeleriyle sona erdi.

Programa Konya Valisi Muammer EROL, Garnizon Komutan Vekili Orhan GÜNDÜZ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet ÇALIK, Başsavcı Bestami TEZCAN, vali yardımcıları, kaymakamlar, il müdürleri, diğer protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA