• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYADA MAKİNE SEKTÖR ZİRVESİ
14 Haziran 2014 Cumartesi 13:56

KONYA'DA MAKİNE SEKTÖR ZİRVESİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından ‘Üretim Odaklı Eğitim’ ana temalı ile düzenlenen Makine Sektör Zirvesi yapıldı.

MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleştirilen Makine Sektör Zirvesine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Kamil Levent Kaya, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve işadamları katıldı.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, 80 değişik alanda üretim yapan Konya sanayisinin bu özelliği ile tam bir sektörel mozaik oluşturduğunu söyledi. Şimşek, "Sektörel yelpazesi sayesinde sahip olduğu bu avantajını en iyi şekilde değerlendiren Konya sanayisi hızla gelişmekte ve küresel rekabet şartlarına artan oranda entegre olmaktadır. Bu noktada sanayisinin dinamiği ve gelişen yüzü ile Türkiye’nin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Konya’nın 15 milyar dolarlık katkı yapması hedefi ile eşgüdümlü olarak çalışmaktadır. Girişimci, çalışkan, ülkesi için üreten, kendi öz değerlerinden ödün vermeyen Anadolu girişimcisi bugün sanayide yakaladığı yükseliş trendini her alanda da yakalama isteğindedir” diye konuştu.
Konya sanayisinin yetişmiş ara eleman ihtiyacının olduğunu kaydeden Lütfi Şimşek, "Fayda sağlayacak şekilde en kısa sürede mesleki eğitim süreci güncellenmeli, meslek okulları yapılandırılmalı, mezunlarının hemen iş hayatına atılabilecekleri etnik bilgi ve beceri sahibi olarak yetiştirilmeleri için devlet tarafından çalışmalar başlatılmıştır ama acilen geliştirilmeli ve sürdürülmelidir” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise konuşmasında, mesleki eğitimin Türkiye’de siyasetin gündeminde olduğunu ve farklı alanlardaki engellemelere alet edilerek yıllarca istediği noktaya ulaşamadığını dile getirdi. Orhan Erdem, "Önce 12 yıllık eğitime geçtik ve katsayı farkını kaldırdık. Hem İmam Hatip okullarındaki öğrencilerimize hem Mesleki Teknik okullarındaki öğrencilerimize bu noktadaki değişimin önünü açtık. Son 3 yıldır Milli Eğitim’in en önemli konularından biridir. Devamlı mesleki eğitimin geliştirilmesi, kaliteli ve dünya ölçeğinde eleman teminatı açısından değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

"MESLEK YÜKSEK OKULLARINDA EĞİTİM İSRAFI VAR"
Konya Valisi Muammer Erol, ilçelere kadar yaygınlaştırılan meslek yüksek okullarında eğitim israfı olduğunu ve bu okullarda 4-5 yılını israf eden öğrencilerden özür borçlu oldukları dile getirdi. Vali Erol, "Bunu belki haddimi aşarak söylüyorum ama gerçekleri konuşacağımızı düşünürsek bu bildiklerimi söylemem gerekir. Bugün Konya’nın herhangi bir ilçesindeki, nüfusu 5 bin, 10 bin aralığındaki veya daha küçük ilçelerdeki bir meslek yüksek okulu mezunu olan bir çocuğu sanayide veya herhangi bir esnaf işletmesinde o mezuniyeti nedeniyle diplomasına bakarak, güvenerek işe alacak hemen hemen hiçbir esnafımızın olmadığını görüyorum. Bu çocuklara ilçelerdeki meslek yüksek okullarını bitirmek adına sarf ettikleri 4-5 yıllarını israf ettiğimiz için özür borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Maalesef durum böyle. Onun için eğer mesleki eğitimi tüm boyutlarıyla değerlendireceksek bu israfı da bir an evvel nasıl son vereceksek son vermemiz gerekir. Bu ilçelerimizdeki meslek yüksek okulları o ilçelere çok şeyler katıyorlar ama o çocuklar aldıkları diplomaları, üniversiteli olma, bir yüksek okullu olma vizyonunu edindiklerini söylememiz çok zor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program, Alman Mesleki Okul yöneticileri, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin gerçekleştirdiği oturumla devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA