• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYA’DA LYS HEYECANI
15 Haziran 2014 Pazar 12:45

KONYA’DA LYS HEYECANI

Konya’da Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, sınavın bitmesini bekleyen aileler ise çocukları için dua etti. 
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) saat 10.00'da başladı. Üniversitenin kapılarını açmak için LYS'ye giren öğrenciler, 135 dakika süren LYS-1 Matematik sınavına girmek için sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplanmaya başladı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Sınav salonuna giren üniversite adaylarına, uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi verildi.
Sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı sınav girişlerinde öğrencilerin küpe, yüzük, hızmaları alınırken, su şişelerinin üzerindeki marka etiketleri de çıkarıldı. Çocukların heyecanlı olduğu görülürken, ailelerin de tedirgin bekleyişi başladı. Sınav salonlarında ter döken öğrencilerin heyecanlanmaması ve rahatsız olmaması için okul bahçelerinden çıkarılan bazı aileler, Atatürk Anadolu Lisesi karşısındaki Kent Meydanı’nda çimlerde oturarak çocukları için Kur’an-ı Kerim okudu. Çocuklarına güvendiklerini ve hayırlısının olmasını istediklerini belirten veliler, vatana millete hayırlı evlat olmasını diledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA