• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Küçük Hanımefendi gecesi
17 Eylül 2011 Cumartesi 13:33

Konya'da 'Küçük Hanımefendi' gecesi

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali kapsamında, ekranların sevilen dizisi "Küçük Hanımefendi" gecesi düzenlendi.
Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali kapsamında, ekranların sevilen dizisi "Küçük Hanımefendi" gecesi düzenlendi. Festival nedeniyle Beyşehir ve Hüyük ilçesine gelen dizi oyuncuları Sonsuz Şükran Köyü'nü ziyaret etti.

Beyşehir'de Yaka Manastır Mesire Alanı, Beyşehir Gölü kıyıları ile tarihi Eşrefoğlu Camii'ni gezip ziyaret eden dizinin başrol oyuncuları Rıza Sönmez, Cansu Tosun, Ece Özdikici, Barış Hayta, Sonsuz Şükran Köyü'ndeki kerpiç evlerde de incelemelerde bulundu. Dizi oyuncuları daha sonra festival kapsamında düzenlenen 'Küçük Hanımefendi Gecesi'nde, filmin yapımcısı Atalay Taşdiken ile birlikte gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.
 
"Küçük Hanımefendi" adlı dizinin gösterilmesinin ardından yapılan söyleşide konuşan Çavuş beldesi doğumlu yönetmen Atalay Taşdiken, kendi köyünde yaptıkları işe sahip çıkıldığını görmenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini, bundan onur duyduğunu söyledi. Taşdiken, dizinin oyuncularını izleyenlerle tanıştırırken, Çavuş beldesinde bulunmalarının yegane nedeninin Sonsuz Şükran Köyü'nün etkinliğine katılmak olduğunu ifade ederek, "Sonsuz Şükran Köyü'nü de sonsuz bir şekilde Küçük Hanımefendi dizi ekibi olarak destekliyoruz" dedi.

Dizinin başrol oyuncusu Cansu Tosun, söyleşide Sonsuz Şükran Köyü'nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Tosun, kendilerine gösterilen misafirperverliğe de teşekkür ederken, "Burası bana kendi köyümü hatırlatıyor" dedi. Küçük Hanımefendi dizisinin ilk oyunculuk deneyimi olduğunu, Almanya doğumlu olduğu için Türkçe dersleri aldığını anlatan Tosun, "1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Elimden geldiği kadar hem Türkçemi hem de oyunculuğumu değiştirip geliştirmek için elimden geleni yapıyorum"
şeklinde konuştu.

Dizi oyuncularından Ece Özdikici ise, böyle bir organizasyonda olmanın kendisini çok gururlandırdığını söyledi.
 
Oyunculardan Rıza Sönmez de Sonsuz Şükran Köyü'ne etkinlikler kapsamında ikinci kez geldiğini anımsatarak, "Buradaki hoşgörünüze hayran olmamak mümkün değil. Burada herkes büyük bir hoşgörü ve saygıyla bu etkinliğin bir parçası olmaya çabalıyor, sonsuz şükran borçluyuz" dedi.
 
Dizinin bir başka oyuncusu Barış Hayta ise, müzik ekibiyle geldiği Sonsuz Şükran Köyü etkinliklerinde müzisyenlik yönünü de ortaya koydu. Hayta, programın sonunda orkestrası eşliğinde seslendirdiği şarkılarla katılımcılardan büyük beğeni aldı.
 
Gecenin sonunda Sonsuz Şükran Köyü'ne ve festivale destek veren kişi ve kuruluşlara plaketleri verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA