• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada KPSS eylemi
13 Ocak 2011 Perşembe 23:41

Konya'da KPSS eylemi

Konya'da 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya skandalının ardından mağdur olduklarını duyurmak için bir grup eylem yaptı
Konya'da 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya skandalının ardından mağdur olduklarını duyurmak için öğretmen adaylarının oluşturduğu Mağdur Öğretmenler Platformu üyeleri, kopya skanladının ardından sınavın iptal edilip yeniden yapılmasıyla kopyacıların ödüllendirildiğini, ders çalışıp ilk sınavda başarılı olanlarında mağdur olduğunu belirtti.

Mağdur Öğretmenler Platformu, kent merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 10 öğretmen adayı, 15 Ocak'ta Ankara'da geniş katılımlı protesto gösteri yapacaklarını hatırlattı. Platform üyeleri adına konuşan Numan Sayar, "Bir toplumda öğretmenlerin hırsız olması kabul edilemez. Öğretmen hırsız olmamalıdır. Şayet buna göz yumulursa anlayışsız, basiretsiz, yolunu şaşırmış bir neslin gelmesi kaçınılmazdır."dedi.

Kopya skandalının ardından sınavın iptal edildiğini hatırlatan Numan Sayar, "Sorular çalındı ve yetkililerin de söylediği gibi binlerce kişiye ulaştı. Peki nerede bu binler ? Maalesef bu kişilerin atamaları yapıldı ve çocuklarınıza öğretmenlik yapıyorlar. Sınav sorularını bir şekilde elde etmiş olanların elenmesi amacıyla KPSS iptal edilmiş ve sınav tekranlanmıştır. Ancak görüyoruz ki sınavın yenilenmesi birşeyi değiştirmemiş, kopyacılar ödüllendirilmiş, gecesini gündüzüne katarak geleceklerini belirlemeye çalışan ve bu toplumun geleceğinden sorumlu olan öğretmen adayları mağdur edilmiştir."dedi.

Türkiye Gençlik Birliği üyelerininde desteklediği mağdur öğretmenler, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA