• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kötü kokuya hala çözüm bulunamadı!
21 Ağustos 2017 Pazartesi 17:08

Konya'da kötü kokuya hala çözüm bulunamadı!

Konya kötü koku ile büyük bir imtihan veriyor. Konya genelinde hissedilen kötü koku vatandaşı isyan ettirirken, kokudan etkilenmemek için kapı ve pencerelerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor

Konya’nın kötü koku ile imtihanı bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde gazetemiz Yeni Haber’de gündeme gelen ve Karatay’ın 3 mahallesi, Fevzi Çakmak, Hacı Yusuf Mescit ve Tatlıcak mahalle muhtarlarının veryansın ettiği kötü koku bu kez tüm Konya’da hissedildi.   Konya’nın pek çok yerinde vatandaş sıcak havaya rağmen kapı ve pencerelerini kapatmak zorunda kaldı. Koku nedeniyle mağdur olan vatandaş yetkililerin ilgisizliğinden dert yandı.

KÖTÜ KOKU SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Konya’da hissedilen kötü koku sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Konyalılar sosyal medya üzerinden kötü kokuya tepki gösterirken gerekli bir açıklama yapmayan yetkileri de eleştiri yağmuruna tuttu.  Sosyal medya üzerinden bir şahıs tepkisini #KonyaKokuyor hashtag’i ile “Kadim Selçuklu Başkenti, ne kadar temiz olduğunu her fırsatta söyleyen yöneticiler Mevlânâ diyarı gül gibi kokmalı zehir değil.” diyerek gösterdi. Sosyal medyada başka bir kullanıcı da “Konya’da bu koku nedir? Rezillik.” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERDEN BİR AÇIKLAMA YOK

Tüm Konya şehirde duyulan kötü koku ile çalkalanırken yetkililerden henüz vatandaşı tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Yetkilerin yeterli önlem almadığı gibi yaşanan olumsuz durum karşısında sessizliğe bürünmesi pek çok kişi tarafından eleştirildi. Vatandaş bir an önce konu hakkında bir açıklama yapılması ve soruna bir çözüm bulunmasını bekliyor.

YENİ HABER ÖNCEDEN SÖYLEMİŞTİ

Özellikle Karatay bölgesinde duyulan kötü koku sebebiyle vatandaşların sesine kulak veren Yeni Haber, sorunu 5 Ağustos 2017 tarihli “Konya’da çöp kokusu 3 mahalleyi bıktırdı” başlıklı haberi ile duyurmuştu. Fevzi Çakmak, Hacı Yusuf Mescit ve Tatlıcak mahalle muhtarlarının veryansın ettiği haber oldukça ses getirmişti. Haberin ardından sosyal medya üzerinden pek çok kişi şikayetlerini ve konuya olan ilgisizliği dile getirmişti.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA