• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kitap restorasyon kursu
22 Mart 2010 Pazartesi 13:20

Konya'da kitap restorasyon kursu

Dubai Cuma El Macid Kültür Merkezi Başkanlığı ve Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle Konya'da kitap restorasyon kursu açıldı.

Dubai Cuma El Macid Kültür Merkezi Başkanlığı ve Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle Konya'da kitap restorasyon kursu açıldı.
    

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Cuma El Macid Kültür Merkezi Başkanlığı ile kütüphaneleri arasında 2007 yılında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Kütüphane Restorasyon ve Araştırma Merkezi'nde kurs düzenlendiğini belirtti.
 
Kursa Ankara Milli Kütüphane Başkanlığı, Tapu Arşiv Daire Başkanlığı, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü ve Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nden toplam 25 kursiyerin katılacağını ifade eden Şahin, ''Bugün başlayan kurs, 15 gün sürecek. Kursiyerler, kurs süresince yazma eserlerin, nadir matbu eserlerin, belgelerin ve eski tarihi gazetelerin restorasyon, bakım ve onarımı konusunda bilgilendirilecek'' dedi.
    

Şahin, yazma eserlerle ilgili Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü'nde ve değişik yerlerde daha önce de kurslar düzenlendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:''Özellikle tarihi matbu belgelerle alakalı Türkiye'de ilk defa böyle bir kurs düzenleniyor. Bu kursta sadece elle değil makine ile restorasyonu da anlatacağız. Tapu ve nüfus arşivindeki belgeler için bu kurs çok çok önemli. Bizim nadir matbu dediğimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kütüphanelerde bulunan yaklaşık 400 bine yakın kitabın da tamir, bakım ve onarım işleri bu kursta öğretilecek.''
    

Tüm masrafları Cuma El Macid Kültür Merkezi Başkanlığınca karşılanacak kurs, 2 Nisan Cuma günü sona erecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA