• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’da Kitap Baharı
27 Mart 2017 Pazartesi 12:15

Konya’da Kitap Baharı

Konya Kitap Günleri Kapılarını açıyor. Bugün açılışı yapılacak olan ve iki hafta boyunca Mevlana Kültür Merkezi’nde 196 farklı etkinliğin düzenleneceği Kitap Günleri, kitapseverleri bekliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 27 Mart Pazartesi günü açılarak 14 gün boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak Konya Kitap Günleri’ne bütün kitapseverleri davet etti.  90 yayınevi, 120 yazarın katılacağı, konferans ve imza günleri gibi 196 farklı etkinliğinin düzenleneceği Konya Kitap Günlerinin açılışı bugün 14:00’te gerçekleştirilecek ve iki hafta boyunca Mevlana Kültür Merkezinde 09.00 - 21.00 saatleri arası ziyarete açık kalacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 27 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Konya Kitap Günleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kitap Günleri ile Konya’nın 14 gün boyunca kitapla ve kültürle anılacağını belirterek, Bu tür fuarların en az yılda iki kez düzenlenmesi gerekiyor. Hem de öğrencilerimiz ve okumayı sevenler için bu tür fuarları gelenekselleştirmek istiyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kültür Daire Başkanlığı’nı ve Kültür Anonim Şirketini kurarak Konya’nın kültür hayatına katkı yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca Konya’daki sosyal ve kültürel çalışmalara da diğer belediyelerimizle birlikte destek veriyoruz. Bu sene Konya Kitap Fuarını Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Aslında bu tür organizasyonlar Mevlana Kültür Merkezine de yakışıyor. Kitap Günleri boyunca Alâeddin ve Mevlana Kültür Merkezi arasındaki tramvaylarımızın ücretsiz olması yönünde talepler geliyor. Bu istekleri de değerlendirerek katılımı daha da artırmak istiyoruz.” dedi.

“KONYA BİR KÜLTÜR ŞEHRİDİR”

Konya’nın bir eğitim, öğrenci ve kültür şehri olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya Kitap Günlerinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Yazarlar Birliği ve diğer tüm kuruluşlarımızın destekleriyle bu faaliyetler gerçekleştiriliyor. Konya bir eğitim ve öğrenci şehridir. Diğer özelliklerinin yanında Konya bir kültür şehridir. O nedenle de Konya kültür hayatına katkı yapacak çok sayıda programı sürekli olarak organize etmemiz gerekiyor. Bu noktada STK kuruluşlarımız, Yazarlar Birliğimiz, diğer cemiyetlerimizin yaptığı kültürel faaliyetler de Konya’nın kültür şehri olma vasfına katkı sağlayıp güçlendirmiş oluyor. Geçtiğimiz yıl çeşitli nedenlerle düzenleyemediğimiz Konya Kitap Günleri bu yıl daha farklı bir formatta düzenleniyor. Şimdiden tüm öğrencilerimizi ve kitapseverlerimizi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Konya Kitap Günlerine davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER SERVİSLERLE KİTAP FUARINA TAŞINACAK

Konya’da iki hafta boyunca devam edecek Konya Kitap Günleri hakkında bir sunum yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı “Kitap fuarıyla büyük bir kısmı ulusal olan pek çok yazar şehrimize teşrif edecekler.  14 günde toplam 196 etkinlik ile kitapseverler Mevlana Kültür Merkezi’nde buluşmuş olacaklar. Kitap Günleri öncesinde Konya İl Milli eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde öğrencilerimizin tasarruf bilincini arttırmaya yönelik olarak 200 bin adet kumbara dağıtımı gerçekleştirildi. Bu süre zarfında Toplu Ulaşım Daire Başkanlığımız ile işbirliği içerisinde 630 okuldan 120 bin öğrencimizin Mevlana Kültür Merkezine ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi de kendi ulaşım imkânlarını kullanarak günün belli saatlerinde kampüs alanlarından Mevlana Kültür Merkezine öğrenci servislerini sağlayacaklar. Konya Kitap Günleri Programı Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde Kültür Daire Başkanlığı, Koyunoğlu Müze ve Kütüphaneler Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, alt yüklenici olarak da kitapevi ve kitapdolu.com sitelerinin sahibi Ahmet Ortadeveci beyin organizatörlüğünde yürütülecektir.” şeklinde konuştu. 

KONYA’YI DOLU DOLU İKİ HAFTA BEKLİYOR

Konya kitap günlerinde iki hafta boyunca Konya’da dolu dolu etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Eğitimevi Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ali Ortadeveci “15 gün sürecek Konya Kitap Günlerinde imza günleri, konferans ve söyleşi olmak üzere 96 etkinlik düzenlenecek.100 yayın evimiz ve 100 binden fazla kitap çeşidimiz bulunuyor. Öğrenci transferleriyle günlük ortalama 10 bin öğrencimizi Konya Kitap Günlerinde ağırlayacağız. Eğitimevi Organizasyon olarak yılda ortalama 10 kitap fuarları organize ediyoruz. Konya Kitap günleri için de çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. İstanbul’dan 65, Konya’dan da 40 olmak üzere etkinliğimizde toplamda 105 yazarımız olacak.  Diriliş Ertuğrul dizisinden sürpriz konukların olacağı tiyatro gösterilerimiz de olacak.  İsmini henüz açıklamadığımız ancak fuarımıza katılacak olan sürpriz yazarlarımız da bulunuyor.  15 gün boyunca Konya’yı kültürel anlamda dolu dolu günler bekliyor. Halkımızın teveccüh gösterdiği takdirde Konya Kitap Günlerinden memnun kalacağını düşünüyorum. İki hafta boyunca Konya Kitap Günlerini 200 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA