• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kiralar neden düşüyor?
17 Şubat 2010 Çarşamba 18:10

Konya'da kiralar neden düşüyor?

Konya Emlakçılar Odası, il genelinde emlak fiyatlarında artış meydana geldiğini söyledi.
Konya Emlakçılar Odası, il genelinde emlak fiyatlarında artış meydana geldiğini söyledi. Başkan Çakır, konut fiyatlarının yüksek olmasına rağmen ev sahiplerinin kiracıları elinden kaçırmamak için indirime gittiğini kaydetti.
 
Türkiye ekonomisinin kötüye gittiği yönündeki haber ve açıklamalara rağmen emlak satışların ve fiyatlarında bir önceki yıla göre artış yaşanıyor. Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, il genelinde yeni konut sayısının arttığını açıkladı. Geçen yıla oranla ev fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Çakır, ekonomik istikrarın vatandaşı emlak alımına yönelttiğini bildirdi. Oda Başkanı Çakır, "Emlak fiyatları bir önceki yıla oranla artış gösterdi. Konya'da emlak fiyatları geçen yıla oranla daha hareketli. Bu yıl 2009'a göre daha hareketli geçecek. Emlakçılık sektörü birkaç yıl önce altın çağını yaşamıştı. 2010 yılında da fiyatlarda yüzde 30'a varan artışlar bekliyoruz." dedi.
 
Dünya'da yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'de bir istikrar olduğunun altını çizen İsmet Çakır, vatandaşın bu yüzden ev almaya yöneldiğini anlattı. Başkan Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz 3 yıl içinde gayrimenkul sektörü altın çağını yaşadı. Fiyatlar tavana vurmuştu. Gereksiz yükselmeydi. Fiyatlar geçen yılsonuna doğru fiyatlar olması gereken asıl rakamlara inmiş oldu. Bu yıl daha iyi geçecek. Ekonomik olarak piyasa hareketlendi. Türkiye'de genelinde kriz var. Ancak vatandaş krizden çıkmaya başladı. Ekonomik ve siyasi istikrara güveniyor. Emlak piyasası da bundan nasiplendi."
 
EV SAHİPLERİ KİRADA İNDİRİM YAPIYOR
Konya'da konut sıkıntısı olmadığına dikkat çeken İsmet Çakır, bu durumun kiracılar açısından avantaj olduğunu bildirdi. Ödemelerini düzenli yapan kiracıların bu yıl da avantajlı olduğunu hatırlatan Çakır, "Önceki yıllarda kiralık dairelerin fiyatlarında mutlaka artış yapılırdı. Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ev sahipleri kiracıları elinden kaçırmamak için zam yapmıyor. Yüzde 20 civarında da indirim var. Konut fazla. Kiracı istediği yerden ekonomik ev bulabilecek durumda." diye konuştu.
 
Emlakçılar Odası Başkanı, evlerin güvenlikli ve site gibi özelliklerine göre artış gösterdiğinin altını çizdi.

Konya'da ilçelere göre emlak fiyatları

Meram: 50-150 bin TL

Selçuklu: 70-200 bin TL

Karatay: 40-120 bin TL

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA