• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kimse karda kalmayacak
09 Aralık 2009 Çarşamba 11:48

Konya'da kimse karda kalmayacak

Konya İl Özel İdare Genel Sekreterliği, karda mahsur kalanlar için 'Alo mahsur kaldım' hattı oluşturdu.
Konya İl Özel İdare Genel Sekreterliği, karda mahsur kalanlar için 'Alo mahsur kaldım' hattı oluşturdu. 7 gün 24 saat hizmet verecek hat sayesinde oluşturulan kurtarma ekipleri, hemen gerekli yere gerekli müdahaleyi yapabilecek.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde Konya'da kar yağışı beklendiğini duyurdu. İl Özel İdare Genel Sekreterliği de hemen harekete geçerek, karla mücadele için 60 araçtan oluşan karla mücadele ekibi kurdu. Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, kar kapıya dayanmadan önce önlemleri aldıklarını söyledi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için hazırlıkların tamamlandığının altını çizen Kaçmaz, şunları kaydetti: "Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için özel bir hat oluşturduk. Mahsur kalan vatandaşımız olursa (332) 248 96 00 numaralı ihbar hattına 7 gün 24 saat ulaşılabilecekler. Hasta, yaşlı ve hamileler başta olmak üzere yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız bu numaradan bize ulaşabilirler. Yine Jandarma ve polis dışında halkımız bu numaradan da bize ulaşarak yardım isteyebilecek. Kar dolayısıyla yolların kapanmaması için 21 greyder, 1 kar püskürtme makinesi, 4 kar aracı, 16 akaryakıt kamyonu, 19 dozerden oluşan 60 araçlık ekipman ve 100 personelik mücadele ekibi kurduk. Ayrıca kaymakamlıklardan ve Jandarmadan gelecek ihbarları değerlendirerek anında kapanan köy yollarının müdahale edeceğiz."

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerince son 5 yılda ulaşıma kapanan yaklaşık 46 bin 500 kilometre köy yolunun ulaşıma açıldığına işaret eden Kaçmaz, sadece geçen yıl 8 bin 465 kilometre karla mücadele yapıldığını ifade etti. Genel Sekreter Kaçmaz, günde ortalama 2 bin kilometre yolu ulaşıma açabilecek kapasiteye sahip olduklarını dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA