• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kefen ve zincirli eylem
03 Mart 2010 Çarşamba 14:48

Konya'da kefen ve zincirli eylem

3 Mart Dünya Seks Köleliğiyle Mücadele Günü'nde, Mevlana Müzesi önünde bir dönem hayat kadını olan kadınlar, kefen giyip kendilerine kilitli zincir takarak genelevlerin kapatılması için dua etti.

3 Mart Dünya Seks Köleliğiyle Mücadele Günü'nde, Mevlana Müzesi önünde bir dönem hayat kadını olan kadınlar, kefen giyip kendilerine kilitli zincir takarak genelevlerin kapatılması için dua etti.

Yerli ve yabancı turistlerin bakışları arasında Mevlana Müzesi'nin girişine kefenli, üzerlerinde kilitli zincir bulunan 3 temsili seks kölesi ve Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan geldi. Müze girişinde bir süre gazetecilere poz veren kadınlar çevrede toplananların da yoğun ilgisini çekti. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Hz. Mevlana'nın kimsesizleri dergahına alarak ilgilenmesi nedeniyle açıklamayı Mevlana Müzesi önünde yapmayı uygun gördüklerini söyledi. Türkiye'de 60 resmi genelev bulunduğunu ve devletin buraların kapısına güvenlik görevlisi koyarak vergi aldığını kaydeden Bulan, 'Hayatsız Kadınlar' için de bir açılım yapılmasını istedi.
 
Hayrettin Bulan, Hristiyan ülkesi İsveç'te yasalar gereği, genelevlerin açılmadığını ve bu ülke vatandaşlarının yurt dışında bile hayat kadınlarıyla birlikte olmasının yasak olduğunu savunarak, Türkiye'de devletin seks kölelerinden özür dileyerek yeni yaşam hakkı vermesi gerektiğini dile getirdi. Bulan, bir kadını satan kişiye verilen ismin belli olduğunu ifade ederek, "Peki devlet bir kadının satılması için mekan açtırır, başına polis diker, vizite ücretlendirmesini belirler, belediye de ruhsat verirse, kadınların toplu satışına imkan sağlarsa bu devletin yaptığına ne ad verilir" diye sordu.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle kimseden çekincesi olmadığını dile getiren Bulan ve beraberindekiler sivil polislerin uyarısı üzerine Mevlana Müzesi önünden ayrıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA