• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kadınların çalışma oranı artacak
25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:55

Konya'da kadınların çalışma oranı artacak

Türkiye İş Kurumu (İşkur) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Konya'da kadın istihdamının ve iş gücünün artırılması için hazırlanan proje hayata geçiriliyor.
Türkiye İş Kurumu (İşkur) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Konya'da kadın istihdamının ve iş gücünün artırılması için hazırlanan proje hayata geçiriliyor.
Proje hakkında Bera Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına ILO Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, İşkur Dış İlişkiler Daire Başkanı İzamettin Eker, İşkur Konya İl Müdürü Tahsin Güven, oda ve borsa temsilcileri ile kadın girişimciler katıldı. Proje hakkında bilgi veren ILO Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde özellikle kadın istihdamına önem verilmesinin önemli olduğunu belirterek, "AB müktesebatında Lizbon stratejisi denen bir konu var. Bu stratejiye göre AB üyesi ülkelerde 2010 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranının en az yüzde 60 olması ön görülüyor. En kötü ülke Yunanistan'da bile bu oran şu an yüzde 57 civarında. Bizde ise durum daha kritik. Şu an Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 24.2. Yani önümüzde kısa zaman ve zorlu bir yol var. Yüzde 60 oranını yakalamamız çok zor ama hiç olmazsa bunun yarısı olan yüzde 30 oranını hedef koyduk. Dokuzuncu 5 yıllık Kalkınma Planı'nda da zaten 2013 yılına kadar kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 29.5 olması öngörülmüştü. Bu nedenle hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu proje için Konya, Gaziantep ve Ankara'yı pilot il seçtik. Konya ve Gaziantep, Anadolu'da sanayi, hizmet kolu ve ticaretin gerçekten ilerde olduğu iller. Bu illerde kadınların iş gücüne katılımını desteklersek, katılım oranının yukarılara çıkacağından eminiz" dedi.
İşkur Dış İlişkiler Daire Başkanı İzamettin Eker ise, İşkur olarak istihdama yönelik kendilerine kayıt olan herkese, vasıf kazanmaları adına kurslar düzenlediklerini ifade ederek, AB ile birlikte yürüttükleri projelerle özellikle kadınların istihdamı ve iş gücüne katılımları için kurslar, ödenekler ve benzeri uygulamaları adım adım yürürlüğe koyduklarını kaydetti.

 

iha


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA