• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada kadına şiddet eğitimi
16 Kasım 2009 Pazartesi 12:00

Konya'da kadına şiddet eğitimi

Konya'da, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda sağlık hizmeti veren personele, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi veriliyor
Konya'da, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda sağlık hizmeti veren personele, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi veriliyor.
Hekimevi'ndeki eğitim programı öncesi Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Sağlık Bakanlığı'nın bu projede yer almasının amacının, kadına yönelik şiddette sağlık personelinin konuya farkındalığını artırmak olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, “Şiddet mağduru kadınların korunması, desteklenmesi gerekmektedir. Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık personeline verilen bu eğitimlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadının şiddete maruz kaldığında neler yapması gerektiği bilincinin yerleştirilmesi için yasal hakları, şiddet gören kadına psikolojik yaklaşım anlatılmaktadır. Bu eğitimlerdeki temel hedef, Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması ve kadın haklarının korunmasıdır” dedi.
Küçükkendirci, Nisan ayından bu yana 62 eğitim programında 610 hekim, bin 250 ebe ve hemşire, 415 sağlık personeli olmak üzere 2 bin 275 personele eğitim verildiğini ifade etti.
Programda, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Eğitimi Koordinatörü Yasemin Sağlıca tarafından sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. Sağlıca, Avrupa'da her 5 kadından birinin, Türkiye'de ise her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını söyledi. Yüksek okul mezunu kadın ve erkeklerde şiddetin daha fazla olduğunu kaydeden Sağlıca, temel amaçlarının şiddetin kadın sağlığı üzerindeki etkilerini azaltmak ve şiddet olgularını önlemek olduğunu bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA