• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada izcilik Türkiyeye örnek olacak
06 Nisan 2009 Pazartesi 16:29

'Konya'da izcilik Türkiye'ye örnek olacak'

Konya İl İzci Kurulu Başkanlığınca Konyada faaliyet gösteren izci liderlerine yönelik, 1. Lider Gelişim Semineri düzenlendi.
Konya İl İzci Kurulu Başkanlığınca Konya’da faaliyet gösteren izci liderlerine yönelik, 1. Lider Gelişim Semineri düzenlendi.
 
4- 5 Nisan 2009 tarihlerinde Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesislerinde düzenlenen seminere İl genelinde 48 İzci Lideri ve Eğitimci katıldı. Seminer süresince 2 günlük hafta sonu kamp programı uygulandı.
 
Seminerde “İzciliğin Etik Anlayışı ve Atatürk’ün İzciliğe Bakışı, İzcilik Eğitiminde Altın Çark Uygulaması, İzcilik Programına Yeni Yaklaşımlar, Bayrak- And İçme ve Geçiş Törenleri, Nezaket ve Protokol Kuralları, Kampçılık, İzci Düğümleri, Oryantiring, Amatör Telsizcilik, İzci Şarkı, Ront ve Oyunları” konularında eğitimi verildi.
 
Seminer konularını liderlerle yapılan görüşmeler sonucu belirlediklerini ve Konya İzciliğinin Türkiye’de bir ekol olacağını dile getiren İl İzci Kurulu Başkanı Mustafa Parlatan yaptığı açıklamada, “Üç yüzü aşan ünite sayısı ile Türk İzciliğinde önemli bir yeri olan Konya İzciliğini, bulunduğu yerden daha yukarıya çıkmanın bir yolu da izci liderlerini, eğitim ihtiyacının sürekli yenilenerek, bilgi ve beceri yönü ile mükemmel hizmet verir hale getirmektir”  dedi.
 
Hizmet içi Eğitim Kursları ve bu tür seminerlerinin izcilerin kendilerini geliştirme yolunda birer fırsat olduğunu vurgulayan Parlatan ;  “Bilgilerini yenileyen lider arkadaşlarımız ünitelerinde izcilerimize daha yararlı olacaklardır. İlimizden 2009 yılı Bakanlık faaliyetlerine 140 liderimiz başvurmuştur. Biliyorum ki liderlerimiz katıldıkları faaliyetlerde Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diye konuştu.
 
Teorik ve pratik olarak liderlik ve izcilik bilgilerinin verildiği seminere katılan izci liderleri, seminerin çok yararlı geçtiğini, seminerin düzenlenmesinden ve lider arkadaşlarıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek semineri düzenleyen yetkililere teşekkür ettiler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA