• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada işsizlik oranı düşecek
28 Mart 2017 Salı 17:13

Konya'da işsizlik oranı düşecek

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya-Karaman bölgesinde yüzde 6.1 olan işsizlik oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin de katkısıyla çok daha aşağıya çekileceğini aktardı.

Konya Sanayi Odası Mart Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Oda Başkanı Memiş Kütükcü, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Konya’nın üretim odaklı, istihdam dostu bir şehir olduğunun altını çizen Kütükcü, yıla Ocak ayındaki yüzde 20 artışla başlayan Konya ihracatının, 2017 yılında pozitif ayrışacağını ifade etti.

Meclis Başkanı Tahir Şahin'in başkanlığında yapılan toplantıya Alzheimer Derneği Konya Şubesi ile KOP İdaresi konuk oldu.

Toplantının açılışında söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, konuşmasına bazı Avrupa ülkelerinin ülkemiz aleyhine yaptığı haksız ve yanlı tavırlarının kabul edilemez olduğunu söyleyerek başladı.

Avrupa ülkelerinin kendi iç politik çıkarları uğruna Türkiye'yi istismar ettiklerini, bu tavrın sorunları giderek derinleştirdiğini ifade eden Kütükcü, "Özellikle İsviçre’de terör örgütleri tarafından düzenlenen, doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef alındığı mitingler kesinlikle kabul edilemez. Ancak milletimiz, ülkemiz karşısında birleşen bu tür şer odaklarını mutlaka görecek ve tüm oyunları bozacaktır” dedi.  

İlk çeyrekte ihracattaki kayıplar telafi edilecek

Türkiye’de ve Konya’da ihracatın yılın ilk iki ayında yüksek oranlarda artış gösterdiğini ifade eden Kütükcü, ilk çeyrek sonuçları ile birlikte 2016 yılının kayıplarının telafi edileceğini aktardı.

Kütükcü, "Hem ülkemizde hem de şehrimizde, Ocak ayından bu yana ihracatta yüksek oranlarda artış kaydediliyor. Ocak ayı ihracatında ülkemiz genelinde yüzde 15, şehrimizde ise yüzde 20 artış yaşandı. Şubat ayında da ülkemizde yüzde 7.4, Konya’da da yüzde 6.2 artış gerçekleşti. Mart ayının da açıklanmasıyla, ilk çeyrek ihracatımızdaki pozitif ayrışmayı devam ettirerek, 2016’daki kayıplarımızı telafi edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konya'da işsizlik oranı düşecek

Konya’nın işsizlik rakamlarıyla da pozitif ayrıştığını belirten Kütükcü, Konya-Karaman bölgesinde açıklanan yüzde 6.1 işsizlik oranının, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin de katkısıyla çok daha aşağıya çekileceğini aktardı.

İş dünyasının zorluklarla ve yoğun rekabetle mücadele ederek bugünlere geldiğini vurgulayan Kütükcü, “Elbette bu yolda zaman zaman patikaya gireceğiz. Ama Allah’ın izniyle her şeye rağmen ülkemizin, memleketimizin büyümesine katkı vermeye de devam edeceğiz. Bütün çabalarımız daha iyi bir gelecek için. Bunun kolay olmadığının, sabır gerektirdiğinin farkındayız. Biz bu ülkenin üreten insanları, sanayicileri olarak; sabırla, mücadeleyi hiç bırakmadan, üretimden asla kopmadan, geleceğe emin adımlarla yürümeye her zamankinden daha fazla önem vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kütükcü’den yeşil pasaport düzenlemesine teşekkür

Kütükcü, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan ihracatçıya yeşil pasaport verilmesine dair düzenlemeyi de memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu düzenlemeyle birlikte iş dünyasının ayağındaki pasaport prangasından kurtulacağının altını çizdi.

Kütükcü, ihracatçıları rahatlatacak kararın, orta ve uzun vadede ülkemize yeni ihracatçıların kazandırılmasında da önemli bir teşvik unsuru olacağını kaydederek, hükümete ve düzenlemenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese iş dünyası adına teşekkür etti.
Kütükcü, konuşmasının ardından Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Meclise konuk olan Alzheimer Derneği Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Figen Güney ile KOP İdaresi Proje Danışmanı Doç. Dr. Nuri Yavaş birer sunum yaptılar. Prof. Dr. Güney Alzheimer hastalığı ile ilgili bilgi verirken, Doç. Dr. Yavaş, Konya’da çalışmalarına başladıkları ‘Konya Sanayisinin Girişimcilik, Ar-Ge ve İnovasyon Düzeyi ile Teşvik ve Desteklerden Yararlanma Durumu Projesi’ni anlattı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA