• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada İş yaşamında hoşgörü buluşması
05 Mayıs 2012 Cumartesi 21:36

Konya'da ''İş yaşamında hoşgörü buluşması''

Konya İş Kadınları Derneği'nce (KİKAD) yapılan ''İş Yaşamında Hoşgörü Buluşması''nın üçüncüsü Konya'da gerçekleşti.
 Konya İş Kadınları Derneği'nce (KİKAD) yapılan ''İş Yaşamında Hoşgörü Buluşması''nın üçüncüsü Konya'da gerçekleşti.
     ''Rekabette Adalet'' temasıyla düzenlenen toplantıda Konyalı kadın girişimciler bir araya geldi.
     KİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Işın Suvarıklı, kuruluşlar arasında rekabetçi avantajın, uzmanlaşma ile sağlanacağını belirterek, rekabetin varlığının uzmanlaşma zorunluluğunu da beraberinde getirdiğini vurguladı.
     Suvarıklı, şunları kaydetti:
     ''Teknolojinin baş döndürücü bir hızla yayıldığı, paylaşıldığı ve kolayca kopyalanabildiği günümüzde, her türden rekabetçi avantaj ve uzmanlığın adaletle korunması doğal bir gerekliliktir. Bu noktada, rekabette adalet kavramının doğru anlaşılması ve ülkemiz açısından paylaşılabilir bir ortak değer haline gelmesi önemli görülmelidir. Çağdaş, demokratik, üretken ve hukukun evrensel normlarına entegre olabilmiş bir Türkiye hayaline ulaşmanın yollarından biri de rekabetin adaletle algılanmasından geçmektedir. KİKAD olarak iş dünyasında sosyal, hukuksal, özlenen ve istenen noktaya ulaşmanın takipçisi ve ısrarcısı olacağımızı belirtiriz.''
     CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise toplum yönetiminde hukukun üstünlüğü ve toplum barışı kavramlarının ön planda olması gerektiğini ifade ederek, ''Anayasa Uzlaşma Komisyonu olarak 6 aydır Türkiye çapında çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda bütün bölgelerde sivil toplumun her kesiminden temsilcilerle bir araya gelme şansı bulduk. Böylece Türkiye'nin bir fotoğrafını çekme şansı buldum. Türkiye'de maalesef ayrışma ve nefret söylemlerinin giderek tırmandığına şahit oluyoruz. Toplum ve kamu yönetiminde olan bizler eğer barış dilini, hoşgörü dilini kullanmıyorsak ya da bu dili kullanıyor ancak uygulamaya koyamıyorsak, orada bizim sorumluluğumuz başlıyor'' diye konuştu.
     Son olarak kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise Konya'da iş kadınlarının çalışmalarının her geçen gün artan bir ivme göstermesinin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Uzun yıllar bulunduğum Konya Ticaret Odası başkanlığında iş kadınlarımıza imkan sunma ve önlerinin açılması konusunda çalışmalar yaptık. Bugün Türkiye'nin bir gerçeği var. Hala kadınlarımızın iş hayatında ve toplumsal hayatta yeterince görev almamış olması. Kadınlarımızın iş hayatına katılma oranı maalesef yüzde 23. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına Hükümet olarak ortaya koyduğumuz 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisini arasına girmede kadınlarımıza büyük görev düşmektedir. Sizlerin daha çok iş hayatına atılması ve desteklenmesi gerekir. Hükümetimizi 12 Eylül 2010'da yaptığı Anayasa değişikliğinde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulandı. Ancak bunları yeterli görmüyorum. Ortaya koyduğumuz bu hedefler doğrultusunda kadınlarımızın iş hayatına atılmasında onlara daha somut imkanlar sunmalıyız. Son seçimlerde partimiz, kadınlarımızın daha çok temsil edilebilmesi yönünde yolu açan partidir.''
     Protokol konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Ankara Girişimci Kadınlar Derneği Devrim Erol'un yaptığı ve konuşmacı olarak Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Nuh Artıran, Arkeolog Gülay Sert ve minyatür ve performans sanatçısı Günseli Kato'nun katıldığı ''Rekabette Adalet'' konulu panele geçildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA