• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada iş sorunu yok!
19 Mayıs 2013 Pazar 13:09

Konya'da iş sorunu yok!

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Konyada da gerçekleştirildi...

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Teşkilatı Ekonomi İşleri Birim Başkanlığı
tarafından organize edilen Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu, Konya Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti MKYK
Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı, AK Parti Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, Selçuklu
Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu
Üyeleri ile bürokratlar, oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Etyemez; “İş sorunu yok iş beğenmiyoruz”

Forumda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, ülke
ekonomilerini geliştiren konuların başında üretmek ve istihdam geldiğini kaydetti. Kaliteli insan ve nitelikli eleman yetiştirilmesi projelerinin bu tür çalışmalarda ön plana çıkarılması gerektiği üzerinde duran Etyemez; “İş dünyasına yönelik yaptığımız araştırmalarda işverenin yüzde 56’sının nitelikli eleman sorunu yaşadıkları ortaya çıkıyor. Bu konuyu ön plana almamız
gerekiyor. Geçmişte ülkemizde bu konu istismar edilip arka plana itilmişti. Ama hükümetimizin çalışmaları neticesinde bu konuda önemli ilerlemeler kaydedildi. Yine yapılan araştırmalarda yüzde 26’lık oran ile insanımız maalesef iş beğenmiyor. Aynı veriler Konya için de geçerli. Konya’da da iş değil işçi sorunu var. Bugün Konya’da işsizlik % 4,9 civarlarında” şeklinde konuştu.

İnan; “Şehrimiz için bir aradayız”

AK Parti Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, 2002’den beri ülkede ekonomi başta
olmak üzere birçok alanda büyük gelişmeler yaşandığını dile getirdi. Başkanvekili İnan, konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Şehrimiz de elbette bu önemli gelişmelerden payını fazlasıyla aldı almaya devam ediyor. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu çalışmanın esas amacı da budur. Şehrimiz adına buradayız ve Konya’yı hangi alanda ileriye taşımalıyız, daha başka ne tür projeleri hayata geçirebiliriz veya kentimizi marka şehirler arasına sokacak ne gibi fikirler ortaya koyabilirizi konuşmak istedik” ifadelerini kullandı.

Üzülmez; “Bizi 2071’e taşıyacak projeleri hayata geçireceğiz”

Forum için 6 aydır hazırlık yaptıklarını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez
de 81 ilde forum düzenleyeceklerini açıkladı. Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolar gibi bir ihracat hedefinin olduğunu hatırlatan Üzülmez, bu hedefte şehirlere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti;
“İşte Türkiye’yi 2023’e oradan da 2071’e ulaştıracak bu hedefler, projeler, fikirler ve öneriler bu toplantıdan çıkacak. Bizler de partimizin genel merkezinde Türkiye genelinde ortaya konan bu fikir, proje ve önerileri değerlendirerek şehirlerimize daha hızlı ve verimli nasıl kazandırırız’ı ele alacağız.” 10,5 yıllık AK Parti iktidarında hukuki, sosyal, siyasal, ekonomi, ulaşım, eğitim ve daha birçok alanda büyük gelişmeler yaşadığını kaydeden Hüseyin Üzülmez, iki gün önce Türkiye’nin kredi notunun ‘yatırım yapılabilir’ seviyesine yükselmesinin mutluluk verici bir gelişme olduğunu yine 66 yıl sonra IMF’nin borcunun bitirilmesinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kabakcı; “Konya’yı marka şehir yapmalıyız”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise günümüz Konya’sını Türkiye ve dünyanın
her yerine açılan büyük bir transatlantik gemiye benzetti ve bu geminin içinde ne olduğunu herkese göstermenin zamanının geldiğini kaydetti. Bunun yöntemini de marka şehir olma olarak belirleyen Kabakcı; “Konya üretmeyi öğrendi. Konya, yıllarca tarım şehri olarak anıldı, büyük üretimler yaptık, sonra tarımsal sanayi alanında önemli imalatlar gerçekleştirildi. Şimdi de finans sektöründe ilerliyoruz. Bu ve diğer alanlarda ilerlemeye devam etmeli, şehrimizi de artık bir marka haline getirmemiz gerekiyor. Bunun için de sanayicimizle, bürokratımızla, STK temsilcilerimizle, siyasilerimizle ve vatandaşımızla topyekün bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu bağlamda bugünkü forumu önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Zorlu; “Konya turizmde çok mesafe aldı”

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu da toplantıda kısa bir konuşma yaptı ve
Konya’nın özellikle turizmde aldığı mesafeye dikkat çekti. Zorlu şunları ifade etti; “Konya, turizmde önemli mesafeler aldı. Gerek bakanlığımız, gerek valiliğimiz, belediyelerimiz ve STK’larımızın yaptığı çalışmalar sonucunda şehrimize gelen turist sayısında büyük artış var. Bunun yanı sıra şehrimiz 5. üniversitesine kavuşuyor. Tarımda, sanayide ve yine tarımsal sanayide ilerliyoruz. Bu toplantılarla da şehrimize dair neler yapılabileceğini konuşacağız. Ben toplantının organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şehirlerin ekonomi stratejileri ortaya konacak

Protokol konuşmalarının ardından foruma katılan davetliler, 5 ayrı masaya ayrıldı ve AK Parti
Genel Merkez tarafından belirlenen yedi ana soru ve bu soruların alt başlığındaki hususlara 2 saat boyunca cevaplarını tartıştı. 2 saatin sonunda her masa, Konya’ya dair en az 3’er vizyoner proje ortaya koydu ve masaların sözcüleri söz konusu projeleri kürsüde anlatma imkanı buldu. Türkiye genelindeki forumlar sonucunda ise tüm illerin ortaya koyduğu projeler ve hazırlanan raporlar, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı’nda araştırmacı akademisyenlerin oluşturduğu kurullar vasıtasıyla değerlendirilecek ve böylece 81 ilin “Kent Ekonomileri Stratejisi” ortaya çıkmış olacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA