• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada İngilizce eğitimi alıyorlar
05 Temmuz 2012 Perşembe 15:15

Konya'da İngilizce eğitimi alıyorlar

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Batman Valiliği'nin ortaklaşa organize ettiği, beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ''İngilizce Yaz Eğitim Kampı'' projesi
Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Batman Valiliği'nin ortaklaşa organize ettiği, beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ''İngilizce Yaz Eğitim Kampı'' projesi kapsamında 11 ilden 305 öğrenciye Konya'da İngilizce eğitimi veriliyor. 
     Mevlana Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Fatih Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilki geçen yıl Gaziantep'te, ikincisi ise Konya'da gerçekleştirilen projenin bundan önceki etkinliklerden daha kapsamlı olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin girdiği seviye tespit sınavı sonucuna göre eğitim kampına katılmaya hak kazandıklarını belirten Coşkun, organizasyonda 28 öğretim görevlisinin görev aldığını dile getirdi.
     İngilizce derslerinin öğrencilerin seviyelerine uygun kitaplardan yapıldığını aktaran Coşkun, ''Projenin asıl amacı, öğrencilerde beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi, doğu ile batı bölgelerimiz arasında bir farkın olmadığı hissinin verilmesi'' dedi.
    
     -Hem geziyor, hem öğreniyorlar-
    
     Öğrencilerin kamp süresince Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yurtlarda ağırlandığını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:
     ''Projede öğrencilerin İngilizce öğrenmelerinin, sosyal, sportif, kültürel faaliyetlere katılmalarının yanında gençleri geleceğe daha iyi hazırlamak amacıyla 'Genç Liderler Akademisi' adı altında bir sertifika programı yürütülüyor. Haftanın 4 günü İngilizce dersi, çarşamba günleri ise Genç Liderler Semineri alıyorlar. Hafta sonları ise Konya'nın tarihi mekanlarının yanı sıra ilçelere geziler ve kültür tanıtım programları düzenliyoruz. Proje kapsamında 200 öğrencimiz Selçuk Üniversitesi'nde, 105 öğrencimiz ise Mevlana Üniversitesi'nde ders görüyor. Konuk öğrencilerimize İngilizce eğitimleri, ilgili üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından veriliyor.''
    
     -''Diyarbakır'da da yapılmasını istiyoruz''-
    
     Programa Diyarbakır'dan katılan 11. sınıf öğrencisi Heval Yüzer, böyle bir programa katılmaktan çok mutlu olduğunu, henüz lisede okurken üniversite hocalarından eğitim almanın ayrı bir heyecan verdiğini söyledi. Yüzer, ''Doğusuyla, batısıyla bizler çok güzel anlaşıyoruz. Bu tarz programların Diyarbakır'da da yapılmasını ve batı bölgelerinden kardeşlerimizin bizlere misafir olmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA