• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada İlköğretim Haftası kutlamaları
14 Eylül 2009 Pazartesi 15:21

Konya'da İlköğretim Haftası kutlamaları

Konya'da, İlköğretim Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı
Konya'da, İlköğretim Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı.
2009 - 2010 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle ilk tören Anıt Alanı'nda düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Meram Kozağaç Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İlköğretim Okulu'nda devam etti. Kutlama programına, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Milletvekilleri Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Bekir Duvarcı, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları gösteri ile başlayan törende konuşan KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, Ahilik kültürü ile yetişen esnaf ve sanatkarın düzenlenen eğitim kampanyalarında yer aldığını belirtti. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyasına memnuniyetle katılarak 2 yıl önce, bugün törenin yapıldığı okulu yeniden inşa ettiklerini kaydeden Duvarcı, İlköğretim Haftası kutlama töreninin odalarının adını taşıyan okulda yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

12 YENİ OKUL EĞİTİME KAZANDIRILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, il genelinde 19 bin 773 okul öncesi öğrencisi ile 37 bin 502 ilköğretim 1. sınıf öğrencisinin eğitime 1 hafta önceden başladığını söyledi. Uyum eğitimi ile yeni öğrencilerin okullarına alışmasının amaçlandığını dile getiren Şahin, "296 bin 740 ilköğretim, 87 bin 949 orta öğretim öğrencisi ile 24 Eylül tarihinde ders zili çalacak. Konya'ya bu yıl 12 yeni okul kazandırıldı. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na bu yıl da Konyalı hayırseverlerin ve yerel yönetimlerin desteklerinin artarak devam edeceğini düşünüyorum" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Sami Güçlü de, yeni nesil gençliğin daha güzel, refah ve mutluluk içerisinde, sorunlarını büyük ölçüde çözmüş bir Türkiye'ye doğru yürüyerek o şartlarda yaşayacağını ifade etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende 8. sınıf öğrencileri anasınıfı ve 1. sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.
Atatürk ve Eğitim konulu ilk dersin verilmesinin ardından kürsüye gelen Vali Aydın Nezih Doğan da konuşmasında, muasır medeniyet seviyesine ulaşılmasında yegane aracın iyi bir eğitim sistemi kurmak ve bu sistemi çağın ihtiyaçlarına göre geliştirmek olduğunu söyledi. Vali Doğan, alt yapı ihtiyaçlarının öncelikle yerine getirilmediği sürece öğretmen ve öğrencilerden beklenen başarının alınmasının hayal olduğuna değinerek, "Bizim yapmamız gereken öncelikle temel eğitim altyapısını tamamlamaktır. Bunun için hükümetimiz olanca gayretini gösteriyor. Son dönemlerde milli eğitim bütçe içerisinde en yüksek payı almaya başladı. Ülke çapında eğitim yardımları yükseldi. Ama eğitim dediğimiz şeyi dersliklerle sınırlı görmemek lazım. Eğitim hayatın ta kendisi. Çocukları eğitirken derslikleri artırırken başka hedefleri de yakalamak zorunda olduğumuzu unutmamak lazım" şeklinde konuştu.
Vali Doğan, konuşmasının ardından okulun yapımında emeği geçen KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı'ya onur belgesi verdi. Törene katılanların kurdele kesmesiyle yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından sınıflar gezildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA