




Konya'da ilk teravih coşkusu
'On bir ayın sultanı' Ramazan ayı, ilk teravih namazının kılınması ile başladı. Konyalılar, ilk teravih namazında camileri doldurdu.
Akşam ezanın okunmasının ardından camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar, camide imamların vaazını dinledi. Hacıveyiszade Camii'nde vaaz veren Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan ayında daha fazla ibadet edilmesi gerektiğini söyledi.
Yatsı ezanının okunmasıyla birlikte camiyi iyice dolduran Müslümanlar, daha sonra yatsı namazını; ardından da teravih namazını kıldı.
Bu yılın ilk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını istedi. Bu ayda sosyal dayanışma içerisinde olunması gerektiğini belirten Konyalılar, kutlu ayda zenginin fakiri gözetmesi gerektiğini ifade etti.
Ramazan ayının vazgeçilmezi çocuklar da cami avlularında yerini almaya devam etti.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA