• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada ilginç eylem
11 Mart 2009 Çarşamba 16:20

Konya'da ilginç eylem

Öğrencilerden Konya'da metro eylemi.

 

 
Konya'da yavaş hareket eden ve kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyan tramvaylar yerine metro kurulması için belediye önünde ilginç bir eyleme imza atan üniversite öğrencileri, vatandaşlara 'metro çikolatası' dağıttı. Öğrencilerin tramvay çilesini yetkililerin görmezden geldiğini söyleyen öğrenciler, belediye başkanını tramvayla seyahat etmeye davet etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik öğrenci topluluğu, vatandaşlara 'metro çikolatası' dağıttı. Daha sonra Genç Gönüllüler Platformu adına bir açıklama yapan Halis Musa Gökhan, tramvaylarda adeta eziyet çektiklerini anlattı.

Herhangi bir siyasi partiye mensup olmadıklarını belirten Halis Musa Gökhan, şu anda faaliyette olan tramvayların çok yavaş bir ulaşım sağladığını söyledi. Tramvayların yaklaşık 25 kilometrelik kampus-merkez hattını ancak 49 dakikada tamamlayabildiklerini ifade eden Gökhan, tramvayların bir ulaşım aracı olmaktan çıkıp, eziyete dönüştüğünü dile getirdi.

Tramvaya binen yolcuların oturmak değil, 'ezilmeden gidecekleri yere ulaşabilme' derdine düştüklerini söyleyen Halis Musa Gökhan, "Yerleşke içerisinde bulunan durağa girebilmek için yaklaşık 10 dakika beklemek zorunda kalıyoruz. Durağa giriyoruz bu sefer de tramvayı bekliyoruz. Tramvay geliyor fakat o kadar yolcuyu alamadığı için bir sonrakini beklemek durumunda kalıyoruz. Bir öğrencinin kampusten merkeze gidebilmesi için 120 dakikayı gözden çıkarması gerekiyor. En değerli hazinemiz olan zamanımızı heba etmek zorunda kalıyoruz. Belediye alt ve üst geçitlere büyük yatırımlar yapıyor. Bu sayede arabaların 20 dakikada gittikleri yolda, aynı mesafeyi biz 120 dakikada alabiliyoruz." dedi.

Tramvayların şimdilik daha çok öğrencileri taşıdığını belirten Gökhan, ilerleyen günlerde Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi hizmete girdiğinde işin içine bir de hastaların katılacağını belirtti.

Şu anda tramvaylardaki yolculukların 'balık istifi' şeklinde yapıldığını söyleyen Grup Sözcüsü Halis Musa Gökhan, hastaların katılmasıyla tramvaylara binilmesinin imkansız olacağını öne sürdü.

Belediye yetkililerine, 2004 yerel seçimlerde verdikleri metro sözünü hatırlatan Gökhan, "Belediye Başkanımız elbette bu çekilen sıkıntılardan haberdardır. Ancak bu olaya duyarsız kalmıştır. Malumlarıdır ki sıkıntıların bizzat yaşanmadan tam olarak anlaşılmayacağı bir gerçektir. Bunun için bizim başkanımızdan ricamız bizlerle birlikte tramvaya binerek kampuse kadar gelmesidir. Tramvay yolculuğunun ne kadar zor olduğunu o zaman anlayacaktır." diye konuştu.

Öğrenciler, metro yapılıncaya kadar geçici çözüm olarak tramvayın yoğun olduğu saatlerde sefer sayılarının artırılmasını istedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA