• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konya’da hayat var!

03 Haziran 2014 Salı 14:36

                

     Cumhurbaşkanlığı seçimleri için az bir vakit kala, hayat olağan seyrinde akıyor Konya’da. Bu seçimler için hiç şüphe yok ki Konya kendinden emin. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarakta Ahmet Davutoğlu’nu görmeyi çok istiyorlar. Zaten hayatın olağan akışında bu durumun gerçekleşme ihtimali yüzde seksenlerin üstünde. Bana sorarsanız yüzde 99.

    Hal böyleyken Konya, inandığı her iki lider için yaşanabilir bir şehir ve ülkenin mücadelesini veriyor. Hafta sonu Konya’da gerçekleşen etkinliklere baktığınızda Konya’nın nasıl dinamik bir şehir, nasıl farklı alanlara katkı için uğraş veriyor hemen farkediyorsunuz. Açıkçası küçük problemler dışında halinize çokça şükrediyorsunuz.

   Geçen hafta bahsetmiştik. Konya tarım fuarı, yeni fuar alanında yüksek katılımla ve neredeyse  hatasız organizasyonla gerçekleşti. Bu yıl, Konya’ya 30 milyon liralık katkısı oldu ama  inanın beş yılda bu rakam 100 milyonu geçer. Fuarın tarihinde problem yok. Mart ayı. Bu yıl istisna bir durum vardı. Sanırım, hiç kimse Başkan Selçuk Öztürk’ün en az 10 kere bu yılın özel bir durumu var dediğini duymamış!

   Şehrin ekonomik yönünde olanların en büyüğü fuar. Diğer girişimciler ise başka alanlarda katkıya devam ediyorlar. Praktikser firma sahibi Bülent Kaşdoğan bunlardan biri. Sultanahmet’te namaz kılarken aklına gelen, tek kullanımlık seccade fikrini hayata geçirmiş. Hem hijyenik, hem pratik hemde ucuz. Ümmete camaatle namaz kılmaya önemli bir katkı…Sevabı bol olsun.

   Diğer seccade olayımız MÜSİAD’dan. Mutat Cuma toplantıları bir MÜSİAD klasiğidir.  Bu hafta tamda 1071. Cuma toplantısında Caner Arabacı, İstanbul’un 561. Fethinin arka planını anlattı. 1071’de Anadolu’ya ilk giriş, 1453’de Dünya’nın gidişini değiştiriş… Fethin Avrupa üzerindeki etkisinin özeti şudur; “Avrupalı krallar üzüntülerinden aylarca satolarından çıkmamışlar hatta bazıları Sultan Mehmet’in kılıcı üzerimizde dolaşıyor diye Papalığa mektup yazarak yardım istemişlerdir.” Tabi bunu ve diğer fetihleri yapan Fatih Sultan Mehmet Han, 30 yıl padişahlığın 25 yılını at sırtında geçirmiştir. Osmanlı’yı 900 bin km2 olarak alırken,vefat ettiğinde bu topraklar iki katını aşarak 2 milyon 214 bin km2’ye ulaşmıştır. Caner Hoca’ya program sonu hediye ettiğimiz Seccade için, “Ayasofya’da bununla namaz kılmak nasip olsun” duası ettik.

    Cumartesi akşamı ise Özboyacı Altın’ın “Kalemini annen için aç” resim ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni vardı. Oldukça duygu dolu bir programda, hem Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy hemde Ziya Özboyacı, anneler için çok güzel cümleler kurdular. Çocuklarımıza, aile sevgisi ve muhabbeti kalıcı kılacak hoş bir proje. Annelerinden Allah Razı olsun.

   Eğitim denince Konya’da akla ilk TİMAV geliyor. TİMAV artık yerelle birlikte önemli ulusal işlere imza atıyor. Vakıf binasında yöneticileriyle görüşen Vali Muammer Erol’un dediği gibi “İmam Hatipliler yarının dünyasının inşa ediyor” Geçen haftaki İmam Hatip buluşmasının ardından bu haftada 7 Haziran da, Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda “Hikaye yarışması ödül töreni” var. Aykut Kuşkaya ve Alper’inde katılacağı program 20.30’da başlıyor. Bunlar görünenler, onlarca araştırma ve din eğitimine katkı projeleri Bakan ve Başbakanın masasında..

   Tüm bunlar olurken, Mehir Vakfı da ihtiyaç sahiplerini evlendirmeye devam ediyor. Konya’yı aşan çalışamlarına, uluslarar arası bir boyut kazandıran Mehir Vakfı, devlet birimleriyle koordineli çalışyor. Bosna’da 60 çift, Karadağ’da 40 çift, Reyhanlı’da 50 Suriyeli çift, Karatay Belediyesi ile Fas’ta 100 çift evlendirecek. Başkan Mustafa Özdemir ve mütevelli heyeti gerçekten bu konuda çok özverili çalışıyorlar.

   Konya’da hayat var derken bunları kastediyoruz, şehrin insanları da bu tür programlara kayıtsız değiller. Hele yardımseverlikleri müthiş. Bugünler mübarek üçaylar. Önümüz Ramazan. Özellikle zekat konusunda Konyalı çok hassas. Verdiğinin doğru yerlere gittiğine emin olmak ister. Geçtiğimiz yıllarda şüpheli zekatları olsa da, bu yıl bu hataya düşmeyeceklerdir.Zekat verirken, Konya’da TİMAV gibi, Mehir Vakfı gibi Türkiye’nin inşaasında katkısı olan kurumlar ilk akıllarına gelecek ve Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığında bir Türkiye için durmadan çalışacaklar.

 

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA