• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada hava kalitesi yönetimi gelişecek
11 Şubat 2010 Perşembe 14:30

Konya'da hava kalitesi yönetimi gelişecek

Büyükşehirlerde Hava Kalitesinin Geliştirilmesi Projesinin Konyada uygulanması ile ilgili olarak Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ön çalışma toplantısı düzenlendi.
Hollanda Hükümeti tarafından desteklenen G2G.NL Çevre Programı kapsamında Çevre ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen “Büyükşehirlerde Hava Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi”nin Konya’da uygulanması ile ilgili olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ön çalışma toplantısı düzenlendi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Toplantı Salonu’nda düzenlenen Çevre ve Orman Bakanlığı ile Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsü’nün yürütücüleri arasında yer aldığı proje toplantısına; Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Konya Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Açılış konuşmalarını Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Şahin, Hollanda Ulusal Sağlık ve Çevre Enstitüsü Proje Lideri Henk Bloemen ve İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt’un yaptığı toplantıda Konya’da hava kalitesi yönetimi ile ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Katılımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin sunumlarının yapıldığı toplantı sonunda; Konya’nın hava kalitesi yönetiminin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak projenin diğer şehirlere model olacağı vurgulandı. Konunun bütüncül bir yaklaşım içinde değerlendirilerek ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteğinin sağlanması da kararlaştırıldı.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA