• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada hastane sayısı artıyor
05 Ekim 2016 Çarşamba 14:58

Konya'da hastane sayısı artıyor

Konya'da hasta sayısı 10 kat artarken, hastane sayısı da hızla artıyor.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilen ve Zafer Semt Polikliniği adıyla hizmetlerine devam eden eski asker hastanesinde poliklinik hizmetlerinin yaklaşık 10 kat arttığı açıklandı.

Hasta Sayısı 10 Kat Arttı

Hastanede bulunan poliklinik sayısını 11’den 16’ya çıkardıklarını da ifade eden Konya Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastane Sağlık Bakanlığı’na devredilmeden önce 11 poliklinik ile hizmet veriyor ve günde yaklaşık 70-80 hastaya bakılıyordu. Şu anda ise 16 poliklinik ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyor ve günde yaklaşık 800 hasta muayenesi gerçekleştiriyoruz. Yani kısa bir süre içerisinde burada verilen sağlık hizmetini 10 kat artırmayı başardık” dedi. Hastanede muayene olan hastalardan tomografi ve benzeri tetkikler istenilmesi halinde randevuların görevli personeller tarafından hızlı bir şekilde alındığını söyleyen Koç, “Hastalarımızdan istenen tomografi ve benzer tetkikler için ana hastane binamızdan randevu saatlerini belirliyor ve işlemlerini yapıyoruz” dedi.

‘Asker ve yakınları bizlerin baş tacıdır’

26 Ağustos tarihi itibari ile askeri hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Koç, o tarihten bu yana hastanede hem fiziksel hem de nitelikli sağlık hizmeti sunma açısından önemli değişikliklere imza atıldığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın tüm hastanelerinde olduğu gibi burada da şehit ve gazi yakınlarına öncelik verildiğini vurgulayan Koç, “Asker ve yakınları bizlerin baş tacıdır. Şehitler, gaziler ve yakınları hastanemize geldikleri zaman iki sekreterimizin onlarla bire bir ilgilenmelerini sağlıyor ve bu hastalarımıza öncelik tanıyoruz” dedi.

‘Temiz ve nezih bir ortam’

Askeri Hastane döneminde görev yapan sağlık çalışanlarının tecrübeleri de göz önüne alınarak onların bilgi ve birikimlerinden de faydalanıldığını belirten Koç, “10-15 gün gibi kısa bir süre içerisinde hastanemizin fiziki şartlarını düzeltme gayreti gösterdik. Hastanenin tavanları, yerleri, duvarları ve kapıları dâhil neredeyse her kısmını yeniledik. Şu anda tertemiz ve nezih bir ortamda vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz” dedi.

‘Nitelikli hasta odaları’

Hastanenin ilk planlamada 50 yataklı olarak hizmet sunmasının hedeflendiğini belirten Koç, “Yatak kapasitesini ilerleyen dönemlerde daha da artırmayı planlamaktayız. Eski hastane döneminde koğuş sistemi ile 6-8 kişilik odalarda hastalarımıza hizmet sunulmaktaydı. Şu anda hasta odalarımızı Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kalite standartlarına uygun bir şekilde yeniden dizayn ediyoruz. Tuvaleti ve banyosu hasta odası içerisinde yer alan ve nitelikli oda diye tabir ettiğimiz sistemle hastalarımıza hizmet sunacağız ” dedi.

 

Hastane sayımız hızla artıyor…

 

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’da 667 sayılı KHK gereğince Sağlık Bakanlığı’na devredilen eski Vakıf Hastanesi ile 669 sayılı Olağanüstü  Hal Kapsamında bazı tedbirler alınması amacı ile çıkartılan KHK neticesinde yine Sağlık Bakanlığı’na devredilen Asker hastanesini çok kısa bir sürede daha kaliteli ve bakanlık standartlarına uygun hale getiren Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi idarecilerine ve destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

            Kısa bir süre içerisinde de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yeni binasına taşınacağını ve bakanlık standartlarına uygun bir şekilde sağlık hizmeti sunmaya başlayacağını da sözlerine ekleyen Darılmaz, “15 Temmuz Millet Hastanesi ismi ile hizmete sokmayı planladığımız hastanemiz için bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, siyasetçilerimize ve İl Sağlık Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA