• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Gaziler Günü kutlandı
19 Eylül 2013 Perşembe 14:05

Konya'da Gaziler Günü kutlandı

Konyada 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koyularak, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

 Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koyularak, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Törene, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ali Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, gaziler, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören programında ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği çelenkleri Atatürk anıtına koyuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Ardından gaziler adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Temsilcisi Mustafa Buğur, Gaziler Günü’nün bu aziz vatana canını adayan kahraman gazilerin günü olduğunu belirterek “Kahraman gaziler gününüz kutlu olsun. Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit, gazi olmak kadar güzel bir duygu olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi. Konuşmanın ardından Gazi Osman Olgun Çelik günün anlam ve önemine dair “Sakarya” şiirini okudu. Daha sonra Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Binbaşı İsmail Çeliker, 19 Eylül Gaziler Günü’nün önemine değinerek, gazilerin 1983 yılında Türkiye Muharip Gaziler Derneği adı altında birleştiklerini ifade etti. Ardından protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler, askeri erkan ve vatandaşlar Atatürk anıtından başlayarak Konya Valiliği'ne kadar kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Temsilcisi Mustafa Buğur ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi temsilcisi, Vali Erol’u ziyaret etti.

Bugünle birlikte bir kez daha ebediyete intikal eden şehitleri ve gazileri rahmetle andıklarını vurgulayan Vali Erol, “Sizler dün olduğu gibi bugün de, bu milletin ve vatanın kutsalları uğruna canlarınızı vermeye hazırsınız. Milletin bütün fertlerinin böyle olduğuna inanıyorum. Milli birlik ve beraberlik uğruna tüm fertlerimiz, gözü kapalı yerine getirmekte tereddüt etmeyecektir. Ama dileyelim ki, bir daha kan dökecek ve can verecek sıkıntıları yaşamayalım” şeklinde konuştu.

Zihin, beyin, bilgi ve bilek gücünün bu milletin istikbalini aydınlatacak birer unsur olduğunu kaydeden Vali Erol, “Bundan sonra hep beraber büyük Atatürk’ün bize işaret ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesi ve onun üzeri bir noktada, bu milleti tüm fertleriyle beraber hak ettiği noktaya hep beraber çıkaralım. Dün seve seve canımızı verdiğimiz gibi bugün de, alın ve zihin terimizi ve bilek gücümüzü birbirimizden esirgemeyelim” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Vali Erol, ziyarete gelen gazilere hediye verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA