• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada fuhuş operasyonu
19 Mayıs 2015 Salı 11:28

Konya'da fuhuş operasyonu

Konya'nın Çumra ilçesinde, yabancı uyruklu kadınlara para karşılığında fuhuş yaptıran çeteye operasyon yapıldı. Operasyonda, 8'i şüpheli 16 kişi gözaltına alındı.

Konya'nın Çumra ilçesinde, yabancı uyruklu kadınlara para karşılığında fuhuş yaptıran çeteye operasyon yapıldı. Operasyonda, 8'i şüpheli 16 kişi gözaltına alındı.
Çumra Cumhuriyet Savcılığı ve Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine beş aylık teknik ve fiziki takip sonrası Gürcistan uyruklu kadınlara para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddia edilen çeteye akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt lideri O.K, oğulları B.K, Z.K. ve Gürcistan uyruklu karısı K.K. ile M.K, O.Ö, M.Ş. (15), Alemdar mahallesi muhtarı S.D. ve mağdur Gürcistan uyruklu sekiz hayat kadını yakalandı.

“MISIR TARLASINDAYIM”
Hayat kadınlarının akşam saatlerinde VIP özellikli bir minibüse bindirilerek Çumra ilçesi ile Fethiye ve Alemdar mahalleleri arasında bulunan bir tarla önüne getirilip burada müşterilerinin beğenisine sunulduğu, anlaşmanın sağlanması üzerine müşterilerin kendi araçlarında ya da fiyat farkıyla VIP minibüste fuhuş yaptığı öğrenildi. Örgüt üyelerinin kullandığı "Mısır tarlasındayım" şifresi ile fuhuş yapmak için müşterilere çağrıda bulunduğu belirtildi.
Öte yandan, ilk ihbarlarda jandarma ekiplerinin Alemdar mahallesi muhtarını bilgi almak için aradığı sırada, muhtar S.D'nin örgüt liderini arayarak evi ve tarlayı boşaltması konusunda uyardığı öne sürüldü.

GÜNDE 5 BİN LİRA KAZANAN LİDERİN 800 DÖNÜM TARLASI VAR
Ekipler tarafından hayat kadınlarının kaldığı, 10 köpeğin koruduğu çiftlik evinde yapılan aramada nakit 5 bin dolar, 3 ruhsatsız tabanca, 2 pasaport ele geçirildi. Günde ortalama 10-12 kişi ile fuhuş yapan kadınların gece sonunda 600 lira, örgüt liderinin günde 5 bin lira kazandığı öğrenilirken, yine örgüt liderinin 1 milyon lira değerinde 800 dönümlük tarlanın sahibi olduğu ortaya çıktı.
Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA