• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada evet sevinci
13 Eylül 2010 Pazartesi 09:30

Konya'da 'evet' sevinci

Referandumda Türkiye ortalamasının üzerinde 'evet' oyu verilen Konya'da, AK Parti'liler, sonuçları kurulan dev ekranlardan izledi.
Referandumda Türkiye ortalamasının üzerinde 'evet' oyu verilen Konya'da, AK Parti'liler, sonuçları kurulan dev ekranlardan izledi.
 
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya'da yüzde 80 civarında evet oyunun çıktığını ve karamsar bir olay yaşanmadan oy kullanmanın tamamlandığını söyledi.
Konya'da oy kullanımının sonuçlanmasının ardından sandıklar açıldı. Açılan sandıklarda Konya'da resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 78.4 oranında evet, yüzde 21.6 oranında hayır oyu çıktı. AK Parti Konya İl Teşkilatında sonuçlar, an ve an dev ekrana yansıtılarak takip edildi. Toplanan vatandaşlar, sonuçları coşkuyla karşılarken, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da bir açıklama yaptı. Sandıktan "evet" çıktığını ifade eden Başkan Sorgun, "4 aydır gece gündüz demeden tabiri caizse çalınmadık kapı, sıkılmadık
el bırakmamaya gayret ettik. Bu maratonun sonuna gelmiş olduk.
 
 Şu anda alınan rakamlara bakıldığında Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 58 civarlarında evet, yüzde 42 civarında da hayır oyu olduğu görülmektedir. Muhalefet partilerinin bunu bir siyasi parti seçimi gibi algılatmaya çalışmasına rağmen, halkımız bunun böyle olmadığını görmüş oldu. Konya'mızın da Türkiye'nin en önde rakamlarına ulaştığını görüyoruz. Konya yüzde 80'ler civarında evet, yüzde 20'ler civarında hayır dedi. Muhalefet hayır diyordu, biz artık ülkemize ve Konya'mıza bu sonucun hayırlı olmasını istiyoruz. Biz bunu siyasi bir seçim haline getirmedik, tekrar hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.
 
Daha sonra Sorgun ve partililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı açıklamaları dinledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA