• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada Ergenekon operasyonu
24 Haziran 2009 Çarşamba 15:55

Konya'da Ergenekon operasyonu

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli başlattığı operasyonda 11 ilde 37 kişinin evinde arama yaptı.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli başlattığı operasyonda 11 ilde 37 kişinin evinde arama yaptı.
 
Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman, CD ve bilgisayarların sabit disklerine el konulduğu öğrenildi. Yapılan operasyonda kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aylardır süren çalışmaların neticesinde operasyon başlattı. Konya polisi, İstanbul, Antalya, Bursa, Isparta, Ankara ve Konya başta olmak üzere 11 ilde operasyon düzenledi. Operasyon, diğer illerdeki emniyet güçleriyle ortaklaşa yürütüldü. Baskınlarda 37 kişinin evi arandı. Yapılan aramalarda ele geçirilen çok sayıda doküman, CD ve bilgisayarların sabit diskleri, incelenmek üzere Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Evi arananlar arasında Ankara'da Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı ve Türk Eğitim-Sen eski Genel Başkanı Şuayip Özcan, Isparta'da emekli bir albay, Konya'da bir doktor, Bursa'da 2 İngiliz de bulunuyor. Konya'da da 5 ayrı noktada arama yapıldığı ileri sürüldü. Yapılan aramalarda herhangi bir gözaltı olmadığı belirtildi.

(CİHAN)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA