• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya’da engelli semazenler sema yaptı
09 Aralık 2017 Cumartesi 23:19

Konya’da engelli semazenler sema yaptı

"Kardeşlik vakti" temasıyla gerçekleştirilen Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin ikinci gününde, zihinsel engellilerden oluşan Melekler Sema Grubu'nca sema ayini icra edildi.

“Kardeşlik vakti” temasıyla gerçekleştirilen Mevlana’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin ikinci gününde, zihinsel engellilerden oluşan Melekler Sema Grubu’nca sema ayini icra edildi.

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 744. yılında düzenlenen törenlerle anılıyor.

Her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen törenlere yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçi katılıyor. Mevlana Kültür Merkezi’nde devam eden etkinliklerin ikinci gününde, engellilerden oluşan Sincan Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Melekler Sema Grubu, sema ayini yaptı ve tiyatro gösterisi sundu.

Melekler Sema Grubu, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Sema grubu sorumlusu Ülkü Bayram, AA muhabirine, zihinsel engellilerde iyileştirici etki yaratacak sosyalleştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Sema ekibindeki engelli bireylerde olumlu sonuçlar gözlendiğini anlatan Bayram, şunları kaydetti:

“Güzel davranış şekilleri, sonuçları alıyoruz. Kurduğumuz sema ekibi, bu işi profesyonel olarak yapabilen, zihinsel engellilerden oluşan dünyada ve Türkiye’de tek ekip. Bu etkinlikleri Sincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yapıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Konya’daki törenlere katılmaktan mutluluk duyuyoruz.”

“Onların tek ihtiyacı kabul edilmek”

Sema ekibinin 20-40 yaş arasında değişen 12 kişiden oluştuğunu dile getiren Bayram, “Onların tek ihtiyacı kabul edilmek. Burada kabul edilme duygusunu yaşıyorlar. Beğenildikleri zaman o özgüvenle hayatlarına daha güzel bir şekilde devam ediyorlar. Mevlana’nın sevgi ve hoşgörüsünden yola çıkarak onlara Mevlevi geleneklerini de öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA