• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada eğitici semineri başladı
11 Şubat 2013 Pazartesi 18:00

Konya'da eğitici semineri başladı

Konyada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Meram Belediyesi tarafından Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen, Eğitici Eğitim Semineri başladı.

 Konya’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Meram Belediyesi tarafından Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen, “Eğitici Eğitim Semineri” başladı.
Bir otelde başlayan ve 4 gün sürecek eğitim seminerinin açılış törenine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı ve eğitim alacak kursiyerler katıldı.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, ailenin toplumun temeli olduğunu belirterek, düzenlenen bu eğitimlerle aile içinde yaşanan kırılmaları ve huzursuzlukları önlemeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bozoğlu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yeniden yapılanarak 2011 yılının Haziran ayında teşkilatlandığımızda geçmişte var olan projeleri yeni bir politikayla şekillendirerek topluma daha etkin bir hizmet sunmayı amaçladık” dedi.
İllerdeki bu eğitimlerin tamamlandıktan sonra çalışmaların sahada yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizen Bozoğlu, “Birinci elden bunu hayatında bir davranışa dönüştürecek olan aile fertlerine bu eğitimleri ulaştırmalıyız. Bu nedenle bu 4 günlük eğitimle eğitimlerini alacak olan siz değerli eğitimcilerin sahadaki sorumluluğu ve görevi büyük önem arz ediyor. Bu salonda alınan eğitimlerin ne zaman ki, Meram Belediyesi’nin en uç mahallesindeki ailenin bu eğitimler ulaştırılıp oradaki annemizin, babamızın çocuklarımızın kardeşlerimizin hayatına bir olumlu davranışa dönüştürülebiliyorsa o zaman bu çalışmalar asıl amacına ulaşmıştır diyoruz. Sizlerin bu yöndeki sorumluluğu çok önemli. Bu süreçte yerelde belediyelerimizin de destekleri büyük önem arz ediyor. Artan kentleşme süreçleri, göçle şehirlere gelen yeni nüfuslar ve modernleşmeyle birlikte ailelerin sorun çözme kapasitelerinde zaman içinde bir takım çözülmelerin, bir takım zayıflamaların var olduğunu görüyoruz. Burada bizler bu eğitimlerle eksik kalan bu kısımlarında ailelerin sorun çözme kapasitelerini arttırarak daha mutlu daha huzurlu bir toplum inşasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

"ANNE VE BABALARIN EĞİTİLMESİNDE BİZLERE YARDIMCI OLACAKLAR"
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, konuşmasına belediye olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle birlikte daha önceden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Başkan Kalaycı, “Toplumumuzun en küçük çekirdeği olan ama toplumumuza ve geleceğimize yön verecek olan aile fertlerinin anne ve babaların eğitimine yönelik olan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların neticesinde şükürler olsun ki, çok fazla mesafe kat edildi. Bugün itibariyle de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarına ortak olmak gayesiyle ve programın Konya’da düzenlenmesi nedeniyle bu programa dahil olduk. Toplumun temel taşı olan bu aile kavramının içerisindeki huzursuzlukların ortadan kaldırılması, birlik ve beraberlik içinde bu aile mefhumunun sonuna kadar gidilebilmesi için yetiştirdiğimiz yavrularımızın daha kaliteli ortamlarda, daha hoş ortamlarda eğitim alabilmelerini ve sıkıntılarını çok az olduğu zamanlarda ortadan kaldırılabilmesini sağlayacak bu çalışmaları önemsemekteyiz. Bizler de üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya gayret gösteriyoruz. Pilot bölge olarak Konya’nın seçilmesinden sonra 4 gün sürecek olan bu çalışmamız 40 civarında eğitimcimizi eğitecek. Eğitimcilerimiz bu çalışmaların neticesinde de Konya’nın belde ve ilçelerinde dalga dalga yayılmak üzere anne ve babaların eğitimini sağlayacak. Anne ve babaların eğitilmesinde bizlere yardımcı olacaklar” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA