• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada DSİ Tesislerinin temeli atıldı
15 Mart 2014 Cumartesi 16:33

Konya'da DSİ Tesislerinin temeli atıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Konya’nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yapılacak olan tesislerin temel atma töreni Hüyük ilçesinde yapıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Konya’nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yapılacak olan tesislerin temel atma töreni Hüyük ilçesinde yapıldı.
Tesislerin temel atma törenine Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış, İlhan Yerlikaya, DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Konya Valisi Muammer Erol, “Millet, devlet her şeyiyle el ele. Bu milletin istikbalini aydınlatma adına elinden gelen bütün gayreti, bütün samimiyetle ortaya koyma yarışında. Bu başlı başına altı çizilmesi gereken bir farktır. Bu farkı ortaya çıkaranlara da minnet ve şükran duygularımızın ifade edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Türkiye’deki istikrara dikkat çeken Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Hizmetler ortada, söylemeye gerek yok. Halkımız bizim destekçimiz oldu. Bugün de bölgemize çok büyük hizmetleri olan DSİ’nin 50 milyonu geçen yatırımlarının temel atma ve açılışlarını yapıyoruz. Şu an ülkemiz üzerinde oynanan oyunu yıkacağız. Bu ülkemizin içerisinde kaynaklanan bir mesele değil. AK Parti Dünya’ya büyük geldi. Bu oyunu yıkalım. Hep beraber istikrara oynayalım, birlik beraberlik içinde sadece Türkiye değil, mazlum Müslümanların da yanında olan bu ülkeye ve liderine destek çıkalım. Duamızla, oyumuzla bu oyunları bozalım” diye konuştu.
Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun da, “Su potansiyelinin tamamını etkin bir şekilde değerlendirilmesi çalışmalarını yürüten Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yatırımlarının toprağın ve sulamanın çok kıymetli olduğu Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerimiz için önemi büyüktür. İşte bu bilinçle özellikle 2003 yılından itibaren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gayret ve teşvikleri ile Konya Ovası’na ve ülkemize hayat verecek projeler tozlu raflardan indirilerek bu projeler teker teker faaliyete geçirilmiştir” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya hizmetlerin istikrar sayesinde yapıldığını belirterek halkın istikrarı bozdurmaması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol mensupları, butona basarak tesislerin temelini attı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA