• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada çocuklar burada hayatı öğreniyor
26 Eylül 2022 Pazartesi 21:35

Konya'da çocuklar burada hayatı öğreniyor

Selçuklu Belediyesi tarafından okul dışı öğrenme ortamı olarak eğitime kazandırılan Sille Tabiat Okulu'nda yeni dönem eğitimleri başladı.

Selçuklu Belediyesi’nin çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Sille Tabiat Okulu’nda öğrenciler doğada yaşam eğitimlerinin yanı sıra gündelik yaşam bilgilerini öğreniyorlar.

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sille Tabiat Okulu’nda atölye çalışmalarıyla doğayı keşfeden çocuklar eğlenceli bir şekilde yeni bilgiler öğreniyor. İlkokul 2. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik faaliyetlerini sürdüren Sille Tabiat Okulunda doğa yürüyüşü, müzik, boyama, arkeolojik kazı etkinliği yapan öğrenciler eğitimle dolu bir gün geçiriyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığının “Eğitim 2023 Vizyon Belgesi”nde de yer alan ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sunacak çalışmaların yapıldığı Selçuklu Belediyesi Sille Tabiat Okulu’nda öğrenciler tarımsal, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılarak farklı alanlarda kendilerini yetiştirme fırsatı oluyor.

Yeni eğitim yılına da faaliyetlerini dolu dolu sürdürecek olan Sille Tabiat Okulu’ndan sabah ve öğleden sonra grupları olmak üzere toplamda günlük 180 öğrenci yararlanıyor. 6 hafta boyunca sürecek eğitimlerden 96 sınıf faydalanacak. İlk hafta eğitimleri doğa yürüyüşü, ekim alanlarından hasat toplanması ve turşu yapımı ile başladı.

Başkan Pekyatırmacı "Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz"

Çocukların gelişimine önemli katkılar sağladıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı şu ifadeleri belirtti; "Selçuklu Belediyesi olarak eğitimi yalnızca kapalı alanlarda değil okul dışı öğrenme ortamlarının da olacağı şekilde desteklerimizi sürdürmeyi planlıyoruz. Bu ortamlardan biri olan Sille Tabiat Okulumuzda da öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Burada gönüllü olarak görev yapan öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile öğrencilerin yaşamına katkıda bulunuyor ve hayatlarının geri kalan kısmında bu bilgileri kullanacak şekilde onları geleceğe hazırlıyoruz. İnşallah burada faaliyetlerimizi daha çok çocuğumuza ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA