• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada cinayet
28 Nisan 2011 Perşembe 15:19

Konya'da cinayet

Konya'da boşandığı karısının sevgilisini öldürdüğü iddia edilen şahsın yargılanmasına devam edildi.
Konya'da boşandığı karısının sevgilisini öldürdüğü iddia edilen şahsın yargılanmasına devam edildi. Kadın mahkemede, "Duygusal arkadaşımdı, kocam evde yakaladı tartıştılar, ben odaya girince bıçaklamış" dedi.
 
Olay, 5 Kasım 2010 tarihinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Tevbe Sokak'ta meydana gelmişti. İddiaya göre, boşandıktan sonra yakınlarının araya girmesiyle tekrar bir araya gelen Durmuş Ali Ç. (30) ve H.Ş. (27) nikahsız birlikte yaşamaya başladı. Durmuş Ali Ç'nin kahvehaneye oyun oynamaya gitmesi üzerine H.Ş. kocasından ayrıldığı dönemde arkadaş olduğu Ahmet Ö'yü (34) evine çağırdı. Eve erken gelen Durmuş Ali Ç, karşılaştığı Ahmet Ö.'yü bıçaklayarak ölümüne neden oldu. Konya 2. Ağır Ceza
Mahkemesi'nde eşinin sevgilisini öldüren zanlının yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Durmuş Ali Ç. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti tanık olarak olaylara neden olan H.Ş'yi dinledi.
 
Kocası Durmuş Ali ile tekrar evlendiğini ama resmi nikahları olmadığını belirten H.Ş, "Ahmet ile çalıştığım iş yerinde tanışmıştım. Olay günü eşim işten geldi, yemeğini yedikten sonra kahvehaneye diye çıktı. Kocam, sürekli kahveden geç geldiği için ben de Ahmet'i aradım, mesajlaştık, gel dedim. Ahmet de bana, '15-20 dakikalığına uğrarım' diye cevap gönderdi. Saat 23.30 sıralarında Ahmet geldi, aradan 15 dakika sonra kocam da kapıyı açarak içeri girdi. Ahmet'i gören kocam, 'Sen de kimsin' diyerek
tartışmaya başladı. Ahmet ile kocam aynı anda salonda bulunan fırının üzerindeki bıçağı görerek yöneldi. Durmuş Ali bıçağı aldı, o sırada çocuğum ağlamaya başladı ben odaya girdim. Kapıdan baktığımda Ahmet'in bacağından kanlar akıyordu, kocam bıçaklamış" dedi.
Mahkeme başkanının Ahmet'le nasıl bir ilişkin vardı, arkadaş mıydınız, yoksa hissel, duygusal mı şeklindeki sorusuna H.Ş, "Hissel, duygusaldı arkadaşlığımız. Cinsel olarak birlikteliğimiz olmadı" diye konuştu.

SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ
Mahkeme heyeti tanığın dinlenmesinin ardından savcının esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanık Durmuş Ali'nin olaydan önce gayri resmi yaşadığı eşinden şüphelenerek telefon kayıtlarını çıkarttığı, olay günü de Ahmet ile birlikte yaşadığı kadını görmesinin ardından cinayeti işlediğinden, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini isteyerek olayın haksız tahrik maddesini oluşturacak koşulların içermediğini belirtti.
 
Mahkeme heyeti taraf avukatlarının savunmalarını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA