• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada çevre yürüyüşü
05 Haziran 2009 Cuma 15:15

Konya'da çevre yürüyüşü

5-11 Haziran Çevre Haftası nedeniyle Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve Çevre Yürüyüşü ile başladı.
5-11 Haziran Çevre Haftası nedeniyle Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve Çevre Yürüyüşü ile başladı.
 
Anıt Alanı'nda düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıt Alanı'nda toplanan protokol üyeleri ve öğrenciler ellerinde pankart ve dövizlerle Çevre Yürüyüşü yaptı. Anıt Alanı'ndan Alaaddan Keykubat Konferans Salonu'na kadar gerçekleşen yürüyüşte öğrenciler çevrenin korunması için sloganlar attı. Alaaddin Keykubat Konferans Salonu'ndaki etkinliğe ise Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Küçükaydın, Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan etkinliklerin özellikle çocuklarda çevre bilincini kazandırmak amacıyla düzenlendiğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Küçükaydın, "Çevre Haftası içinde konu ile ilgili panel, konferans ve eğitim toplantıları gerçekleştirilecek. Sanayi devriminin ardından giderek artan çevre kirliliği, özellikle son 30 yılda giderek artmıştır. Bu sorun sadece bizim değil bütün ülkelerin sorunudur. Nüfusun artması ile birlikte doğal kaynaklarımız giderek azalıyor. Bu nedenle gereken tedbirlerin bir an önce alınması şart" dedi.
 
Konuşmaların ardından çevrenin korunmasına katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a ödül verildi. Törenin sonunda ise Konya ve ilçelerinde düzenlenen en temiz okul yanışmasında dereceye giren okullara çeşitli ödüller ve teşekkür belgesi verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA