• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada çağdaş ahlak tartışılıyor
04 Mayıs 2010 Salı 12:18

Konya'da çağdaş ahlak tartışılıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesinin, bilimsel sempozyumlar çerçevesinde her yıl düzenlediği kültür şöleni Cuma günü başlıyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi’nin, bilimsel sempozyumlar çerçevesinde her yıl düzenlediği kültür şöleni Cuma günü başlıyor.
 
“Modern Çağda Ahlak” başlığı altında düzenlenecek olan sempozyumlar Alaaddin Keykubat Salonu’nda başlayacak ve yedi oturumdan oluşacak.
 
Konu hakkında Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen SÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önkal, bu yıl Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’nün etkinliği olarak sempozyumları düzenleyeceklerini söyledi.
 
Neden ahlak konusunu seçtiklerini de açıklık getiren Prof. Dr. Ahmet Önkal, “Hz. Adem’den günümüze gelene dek beşer tarihin en büyük problemini inanç ve ahlak sorunu oluşturmuştur. Bu sebeple geçmişte olduğu gibi günümüzde de kişisel, toplumsal ve kurumsal seviyede yaşanılan bütün problemlerin ve sıkıntıların temelinde inanç ve ahlak sorunun olduğunu söylemek mümkündür. Buna bağlı olarak bireysel ve insani ilişkilerde ortaya çıkan aksaklıklar, tolumda kaybolan huzur, bireyin en tabi hakkı olan can ve mal güvenliğini tehdit eden anarşi ve terör, çekilen ekonomik sıkıntılar hatta devletler düzeyinde barışı hiçe sayan saldırgan ve baskıcı uygulamaların çözümünü önce ahlak faktöründe aramak gerekir. Böylesi önemli bir konuyu çeşitli yön ve boyutlarıyla, bilimsel bir yaklaşımla ele almayı hedefleyen Modern Çağda Ahlak Sempozyumu, yedi oturumdan oluşup, Cuma günü saat 09.00’da başlayacaktır” dedi.
 
İlk oturumda “Ahlak-Siyaset-Modernite” konusunun ele alınacağını kaydeden Önkal, “İkinci ve üçüncü oturumlarda ise “Din ve Ahlak” ile “Modern Toplum ve Ahlak” konuları işlenecektir. Sempozyumun ikinci günü olan Cumartesi saat 09.00’da Alaaddin Keykubat Salonu alt ve üst katlarında “Ahlaka Çeşitli Yaklaşımlar” “Hukuk ve Ahlak” “Ahlak ve Sosyal Hayat” ile “Bilim ve Ahlak” başlıkları altında ahlakın temel konuları tartışılacaktır. Altıncı oturumda ise “Sözlü Kültür, Medya ve Ahlak” konusu ele alınacak, hemen ardından gerçekleştirilecek yedinci ve son oturumda ise kıymetli ilim adamlarımız tarafından sempozyumun genel bir değerlendirmesi yapılacaktır. Sempozyuma tüm Konya’yı davete diyoruz” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA