• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada bir aylık bebek ölü bulundu
25 Aralık 2013 Çarşamba 16:37

Konya'da bir aylık bebek ölü bulundu

Konya’nın Ereğli ilçesinde dün hayatını kaybeden 1 aylık Ayaz bebeğin otopsisinin ardından "normal ölüm" değerlendirmesi yapıldığı, adli tıptan ayrıntılı sonucun daha sonra geleceği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre Talatpaşa Mahallesi Elmacı Sokak’ta ikamet eden Maviş Eşme, dün sabah hareketsiz halde bulduğu 1 aylık Ayaz bebeği evin yakınındaki sağlık ocağına götürmüş, bebeğin hayatını kaybettiği anlaşılmıştı. Olayın ardından soruşturma başlatılırken, polis ekiplerinin evde yaptığı incelemenin ardından bebeğin cansız bedeni otopsi için morga kaldırıldı. Bebeğin ölümünün "normal ölüm" olarak değerlendirildiği öğrenilirken, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden bugün ailenin evini ziyaret etti.
Ural ailesine başsağlığı dileyen Kaymakam Erden, bebeğin soğuktan öldüğü yönünde bir tespit yapılmadığını, olayın "normal ölüm" olarak değerlendirildiğini söyleyerek, “Evin hali ortada. Bu şartlar altında bu tür olayların yaşandığına zaman zaman tanık oluyoruz. Öncelikli amacımız, bu ailenin daha uygun bir yerde ikamet etmesini sağlamak. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla destek olacağız. Yaptığımız araştırmada ailenin vakfa kaydının bulunmadığını gördük. Kayıt altına alarak aileye yardımda bulunacağız” ifadelerini kullandı.
Ailenin akrabası olan Şevket Gezici, vakıf tarafından muhtaç ailelere dağıtılan kömürden yararlanmadıklarını belirterek, “Bu kömürlerin torbasını 5 TL’den aldım. Oğlum asker. Ona para da gönderemiyorum. Kendi karnımız aç, nasıl para gönderelim? Evin hali de ortada. Pencerelerden soğuk geliyor. Soğuk gelmesin diye naylonu da biz çaktık” şeklinde konuştu.
Kaymakam Erden, devletin eşi askerde olan kişilere 250 TL yardımda bulunduğunu belirterek, Onur Ulak’ın eşine de bu desteği vereceklerini belirtti. Erden, ayrıca dini nikah ile yaşayan Onur Ulak ve Maviş Eşme’nin resmi nikahlarını da kıyacaklarını söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA