• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada basının sorunları masaya yatırıldı
10 Ocak 2011 Pazartesi 16:30

Konya'da basının sorunları masaya yatırıldı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansı'nın ortaklaşa düzenlediği panelde..
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansı'nın ortaklaşa düzenlediği panelde yerel ve ulusal basının sorunları masaya yatırıldı.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda ilk olarak Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü arşivlerinden derlenen 1830-1938 arası yerel basının gelişmesi konulu serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından geçilen panele Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ile davetliler ve İletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Haluk Hadi Sümer, Türkiye'de Cumhuriyetin ilanının ardından basın sektörü için 212 sayılı kanundaki değişiklik yapılmasının basın sektörü için dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bu değişikliğin yapıldığı 10 Ocak günü de Çalışan Gazeteciler Günü olarak adlandırılmıştır. Ancak basın sektörünün bugünkü hali bugünü bayram olarak nitelendirmeye uygun değildir. İletişim ve basın yayın alanlarındaki hızlı gelişmeler, okuma yazma oranının artması ve toplumsal değişimler, basın sektörünün önemini artırmış ve çok önemli bir sektör haline getirmiştir. Gazetecilik tehlikelere açık bir meslektir. Bir gazeteci yaptığı haber ya da yorum yüzünden çeşitli tehditler alabilmekte, habere ulaşırken birçok riskle karşı karşıya kalabilmekte, hatta ölebilmektedir. 2008 yılında 56, 2009 yılında 110 ve 2010 yılında ise 52 gazeteci görevi başındayken öldürülmüştür. Basın sektöründe çalışanların birçok konuda sıkıntıları vardır. Bu sıkıntılar yılların getirdiği sıkıntılardır. Çözümü konusunda ise bu tür toplantılar ve paneller çok önemli bir yer alıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin moderatör olarak katıldığı panele konuşmacı olarak SÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şeker, Basın Yayın Enformasyon Daire Başkanı Bahattin Akyön ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir katıldı. Panelde yerel ve ulusal basını ve basın sektöründe çalışanların sorunları tartışıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA