• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada başarısıyla ün salan İHL
15 Eylül 2011 Perşembe 13:49

Konya'da başarısıyla ün salan İHL

İmam hatip liselerine talepler artıyor. Bunun en önemli nedeni olarak ise katsayı probleminin azalması gösteriliyor.
İmam hatip liselerine talepler artıyor. Bunun en önemli nedeni olarak ise katsayı probleminin azalması gösteriliyor. Talebin arttığı bu dönemde Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi başarılarıyla dikkat çekiyor.
 
İmam hatip liselerine talebin artmasında öğrencilerin ilahiyat fakültesi ve din kültürü öğretmenlikleri dışında başka bölümlere gitmelerinin önündeki engelin kalkmasının önemli bir payı olduğunu aktaran Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mahmut Özcan, "Buraya çocuklarını göndermek isteyen veliler katsayı problemi nedeniyle başka okulları tercih ediyordu. Veliler çocuğunun dini ve milli değerlerinin yanında fen bilimlerini de öğrenmesi için imam hatip liselerini tercih ediyor. Ama bu öğrenci hukuk fakültesi veya mühendislik fakültesinde eğitim almak istiyorsa imam hatip okuduğu için gidemiyordu. Artık bu problem minimize edildi. Eskiden yaklaşık 40 puan kırılıyordu. Şimdi ise en fazla 15 puan kırılıyor. Mühendislik, hukuk gibi bölümleri kazanan öğrencilerimiz var. İlahiyat ve din kültürü dışında başka bölümlere gidilebildiğini gören veliler artık imam hatip liselerini daha çok tercih ediyor" dedi.
 
Son birkaç sene içerisinde SBS'de yüksek puan alan öğrencilerin de imam hatip liselerini tercih etmeye başladığını belirten Özcan, "4 yıl önce taban puanımız 267 iken bu sene en son kayıt yaptığımız öğrencinin puanı 390 oldu. 330 öğrenci kontenjanımız var.  Kayıt yaptığımız 260 öğrencinin SBS puanı 400'ün üzerinde. Büşra Sultan Dağ isimli öğrencimiz 489 puanla Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih etti. Meram Fen Lisesi'nin taban puanı bu yıl 480. Bu şekilde fen lisesi veya kaliteli bir Anadolu lisesinde öğrenim görmeye puanı yetecek iken imam hatip liselerini tercih eden öğrenciler var. Her sene ön kayıtla öğrenci alırdık, okul açılana kadar kayıtlar devam ederdi. Bu yıl tüm kontenjanımızı ikinci kayıt döneminde doldurduk " diye konuştu.
 
TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI İMAM HATİP LİSESİYİZ
 
Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin imam hatip liseleri içerisinde 4 yıllık fakültelere öğrenci yerleştiren okul olduğun söyleyen Özcan, "4 yıllık fakültelere öğrenci yerleştirmede en başarılı imam hatip lisesiyiz. Hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi, psikoloji, Almanca öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, matematik öğretmenliği gibi bölümleri kazanan öğrencilerimiz var. Bu yıl 172 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz. Konya'da başarı olarak tüm düz liselerin ve meslek liselerinin önündeyiz" ifadelerini kullandı.
 
Okullarında öğrencilerin başarılarını artırmak için hafta sonları üniversiteye hazırlık kursları düzenlediklerini belirten Özcan, "Sadece okul dersleri ile yetinmiyoruz. Öğrencilerin başarılarının artması için onlara hafta sonları kursları ile destek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin rahatlamaları için sosyal etkinliklerde düzenliyoruz. Bu sosyal etkinliklerle öğrencilerin kendilerine olan güveni artıyor. Burada ney, ebru, hat ve tekvando öğretiyoruz. Bu etkinliklerde öğrencilerimizin derslerindeki başarıya olumlu katkı yapıyor" dedi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA