• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada ayakları olmayan buzağı
25 Ocak 2011 Salı 17:42

Konya'da ayakları olmayan buzağı

Milyonda bir rastlanan olay görenleri hayrete düşürdü. İşte o buzağı
Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Selki Beldesi'nde bacağı olup da ayakları olmayan buzağı dünyaya geldi.
 
Veteriner Durmuş Göker, milyonda bir rastlanan bir durum olduğunu ve buzağının annesinin gebelik döneminde yaşadığı gıda zehirlenmesi sonucu gelişimini tamamlayamadan ayakları olmadan doğmuş olabileceğini tahmin ettiğini söyledi.
 
Beldede hayvancılıkla uğraşan Mehmet Homak’a, ait buzağının ayaklarının olmaması hem görenleri, hemde veteriner hekimi şaşkına çevirdi. Buzağının sağlığının iyi olduğunu belirten Veteriner Durmuş Göker, ayakları olmadan doğan buzağının milyonda bir ihtimal taşıdığını ve daha önce kendisinin hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi.
 
Göker,"Hayvan sahibi beni aradı. Geldiğimde doğum başlamıştı. Hemen müdahalede bulundum. Başı ve bir ayağı dışarıdaydı. Normal bir doğum olmayacağını tahmin ettiğim için buzağının başını tekrar içeriye katıp diğer ayağını da bulduktan sonra doğumu yaptırdım. Baktım ki buzağının bacakları var ama ayakları yok. Normal olmayan bir durumdur bu. Milyonda bir görülebilecek bir durum diyebilirim dedi.
 
GIDA ZEHİRLENMESİNE BAĞLI OLABİLİR
Veteriner Durmuş Göker, buzağının annesinin gebeliğinin ikinci ayında gıda zehirlenmesi yaşadığını belirterek,"Annenin gebelik döneminde yaşadığı gıdasal zehirlenmeye bağlı böyle bir doğum olayının gerçekleştiğini tahmin ediyorum. Gıda zehirlenmesi yaşadığında da tedavisini ben yapmıştım. O zaman şok yaşamıştı anne. Hayvan sahibini de uyarmıştım. Doğum olmadan buzağı ölebilir yada özürlü doğabilir şeklinde. Buzağı ölmedi ama gördüğünüz gibi dört ayağı da olmadan dünyaya geldi.ö dedi.
 
BİBERONLA BESLENECEK
Buzağının gayet sağlıklı olduğunu belirten Veteriner Hekim Durmuş Göker, "Gayet iyi bir doğum gerçekleştirdik. Şu an için yaşamsal tüm bulguları gayet iyi. Sağlıklı bir buzağı gibi yaşayacak. Ancak ayakları olmaması nedeni ile annesini doğal yollardan ememeyeceği için annesinden alınan sütle biberonla beslenecek" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA