• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada aşıklar bayramı coşkusu devam ediyor
23 Mart 2012 Cuma 15:03

Konya'da aşıklar bayramı coşkusu devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiyenin farklı şehirlerinden 25 aşığın katıldığı Aşıklar Bayramı ilgi görüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden 25 aşığın katıldığı Aşıklar Bayramı ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bir yerde sevgi varsa, barış, kardeşlik ve aşk varsa, orada kavga yoktur, anarşi yoktur” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Aşık Edebiyatı Sempozyumu ile birlikte gerçekleştirilen Aşıklar Bayramı kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerinden 25 aşığın katıldığı Aşıklar Şöleni yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aşıklar Bayramı kapsamında yapılan Aşık Edebiyatı Sempozyumu’nda aşıkların gündem yapıldığını belirterek, Konya Ansiklopedisi’nin de yayınlanmakta olduğu süreçte gerçekleştirilen sempozyumun Konya için bir açılımı da beraberinde getirdiğini vurguladı.
BİR YERDE SEVGİ VARSA, ORADA KAVGA YOKTUR
Konya’yı aşkın ve inancın şehri olarak adlandırdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Bir yerde sevgi varsa, barış, kardeşlik ve aşk varsa, orada kavga yoktur, anarşi yoktur, molotof kokteyli yoktur. Orada barış vardır, sevgi vardır, hoşgörü vardır, kardeşlik vardır, huzur vardır. Huzur şehri Konya’mızdaki programın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Aşık Nuri Şahinoğlu mahlaslı Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy’un sunduğu programın jüri üyeliklerini Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Yard. Doç. Dr. Seyit Emiroğlu ve Osman Zabunoğlu yaptı.
Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen halk aşıkları atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. 44 yıldır Aşıklar Bayramı’na katılan Şeref Taşlıova, Konya’ya ilk kez 27 yaşında geldiğini belirterek, 1966 yılından bu yana devam eden Aşıklar Bayramı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Aşıklar Bayramı, bu akşam Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programın ardından sona erecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA