• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyada AB destekli tekstil eğitimi
28 Mayıs 2009 Perşembe 14:13

Konya'da AB destekli tekstil eğitimi

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yürüttüğü AB Projeleri kapsamında Telestia Giyim Eğitimi Modülleri giyim eğitimi kursu başladı.
Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yürüttüğü AB Projeleri kapsamında ‘Telestia Giyim Eğitimi Modülleri’ giyim eğitimi kursu başladı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kursa, Konya’daki halk eğitim kurslarında görev yapan öğretmenler ile S.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan 30 kursiyer katıldı. 2 gün sürecek kursta, katılımcılara tekstil sektöründeki çalışmalar ve bu alandaki yenilikler anlatılacak.
 
Kursun açılışı öncesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törene katılan Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, tekstilde mükemmelliği yakalamak için bu projelerin önemli olduğunu vurguladı. Kültürel etkileşimde üniversitelerin önemli bir role sahip olduğunu belirten Özdemir, “AB bünyesinde başarılı bulunan projeler destekleniyor. Projelerin desteklenmesi üniversitemizin bu alanda başarılı olduğunu da gösterir. Buradaki kursa katılan kursiyerlerimizin projelerden olabildiğince faydalanacağına inanıyorum” dedi.
 
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Yaldız ise AB projelerine önem verdiklerini, bu projelerle kendi alanlardaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

       

Projeyi Yunanistan ve Romanya ile birlikte yürüttüklerini belirten Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin de, 2007 yılı Aralık ayında başladıkları çalışmanın 2009 yılı Aralık ayında son bulacağını söyledi. Yrd.Doç. Dr. Şahin, “Yenilik transferi adı altında başlatılan projemizde amaç tekstil sektöründeki yenilik ve gelişmeleri kursiyerlere anlatmak. İmalatçı firmalara düşük fiyatlı ve yüksek kaliteli projeler hazırlanması amacıyla düzenlenen bu kursun çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

.

Konuşmaların ardından kursa geçildi. Yunanistan’daki özel bir okulda Moda Tasarımcılığı yapan Anastasia Vouyouka, tekstil alanında yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA